Trgovci koji drže robu zbog prodaje po većoj cijeni da je odmah izlože

Savjetovao bih svim trgovcima koji imaju robu koja se traži a oni je negdje drže u magacinima da to ne čine.
resad-plojovic-696x473
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Panična kupovina narmirnica, ali i s druge strane profiterstvo strogo su vjerom zabranjeni. Također, i bacanje hrane je zabranjeno. Ono što se savjetuje u vremenu izazova je pažljivo raspolaganje i hranom i finansijama.

“Nažalost, u trgovini su takva ponašanja moguća. Prema propisima vjere, takvo ponašanje da se iskorištava stanje straha kako bi se roba gomilala ili njena cijena podizala je najblaže rečeno pokuđeno, kod nekih i zabranjeno a da to nije opravdano nekim opštim okolnostima. Savjetovao bih svim trgovcima koji imaju robu koja se traži a oni je negdje drže u magacinima da to ne čine već da je izlože i prodaju.

Poslanik s.a.w.s prijeti da će oni koji gomilaju robu s namjerom da je prodaju po većoj cijeni bit će dovedeni u pitanje bankrotom odnosno gubljenjem svoje imovine”, kaže između ostalog dr Rešad ef. Plojović potpredsjednik Mešihata IZ u Srbiji

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.