Trgovci koji drže robu zbog prodaje po većoj cijeni da je odmah izlože

Savjetovao bih svim trgovcima koji imaju robu koja se traži a oni je negdje drže u magacinima da to ne čine.
resad-plojovic-696x473
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Panična kupovina narmirnica, ali i s druge strane profiterstvo strogo su vjerom zabranjeni. Također, i bacanje hrane je zabranjeno. Ono što se savjetuje u vremenu izazova je pažljivo raspolaganje i hranom i finansijama.

“Nažalost, u trgovini su takva ponašanja moguća. Prema propisima vjere, takvo ponašanje da se iskorištava stanje straha kako bi se roba gomilala ili njena cijena podizala je najblaže rečeno pokuđeno, kod nekih i zabranjeno a da to nije opravdano nekim opštim okolnostima. Savjetovao bih svim trgovcima koji imaju robu koja se traži a oni je negdje drže u magacinima da to ne čine već da je izlože i prodaju.

Poslanik s.a.w.s prijeti da će oni koji gomilaju robu s namjerom da je prodaju po većoj cijeni bit će dovedeni u pitanje bankrotom odnosno gubljenjem svoje imovine”, kaže između ostalog dr Rešad ef. Plojović potpredsjednik Mešihata IZ u Srbiji

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.