Ugljanin ponovo izabran za predsjednika SDA Sandžaka

Ugljanin ponovo izabran za predsjednika SDA Sandžaka_61c092661aabd.jpeg
Ugljanin je na čelu ove partije od njenog osnivanja 1990. godine, a na ovoj skupštini mu je poveren novi četvorogodišnji mandat.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin jednoglasno je na izbornoj skupštini ove partije u Sjenici izabran opet na tu funkciju. Iz ove stranke je saopšteno da je devetoj skupštini prisustvovao 141 delegat iz svih gradova u Sandžaku, a da su osim predsednika izabrani i članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

Ugljanin je nakon izbora rekao da ova stranka od osnivanja ima „jasan put očuvanja identiteta Bošnjaka, borbu za autonomiju Sandžaka, kao regije prosperiteta i mesta boljeg života svih građana“. „I dalje ćemo raditi na izgradnji pravne države Srbije, zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom, članice Evropske unije i NATO saveza“, rekao je on.

Ugljanin je na čelu ove partije od njenog osnivanja 1990. godine, a na ovoj skupštini mu je poveren novi četvorogodišnji mandat.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.