Ugljanin ponovo izabran za predsjednika SDA Sandžaka

Ugljanin ponovo izabran za predsjednika SDA Sandžaka_61c092661aabd.jpeg
Ugljanin je na čelu ove partije od njenog osnivanja 1990. godine, a na ovoj skupštini mu je poveren novi četvorogodišnji mandat.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin jednoglasno je na izbornoj skupštini ove partije u Sjenici izabran opet na tu funkciju. Iz ove stranke je saopšteno da je devetoj skupštini prisustvovao 141 delegat iz svih gradova u Sandžaku, a da su osim predsednika izabrani i članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

Ugljanin je nakon izbora rekao da ova stranka od osnivanja ima „jasan put očuvanja identiteta Bošnjaka, borbu za autonomiju Sandžaka, kao regije prosperiteta i mesta boljeg života svih građana“. „I dalje ćemo raditi na izgradnji pravne države Srbije, zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom, članice Evropske unije i NATO saveza“, rekao je on.

Ugljanin je na čelu ove partije od njenog osnivanja 1990. godine, a na ovoj skupštini mu je poveren novi četvorogodišnji mandat.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.