Vrijeme vratiti ne možemo, ali možemo učiniti da Muftijin najveći hajrat očuvamo i učinimo još boljim

Vrijeme vratiti ne možemo, ali možemo učiniti da Muftijin najveći hajrat očuvamo i učinimo još boljim_6193b6834b886.jpeg
Njegov lik predstavlja oličenje slobode, vjere, znanja, hrabrosti, ponosa, prkosa, ali i oličenje borbe za napredak čovječanstva.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Poštovani profesori, saradnici, uvaženi moji prijatelji,

Hvala Vam što ste tokom ispraćaja osnivača Univerziteta u Novom Pazaru – našeg akademika, muftije Muamera Zukorlića, kao i u danima hatara, bili konstantno uz mene ne ostavljajući me nijedan sekund samu sa svojim bolom. Hvala Vam na iskrenim emocijama koje nosite u vašim srcima, a koje nose ovih dana svi Bošnjaci širom svijeta, Srbi i drugi narodi koji su uvidjeli veličinu koju smo izgubili.

Vrijeme vratiti ne možemo, ali možemo učiniti da njegov najveći hajrat, na kojem je i održao posljednje predavanje i zatim dušu predao svome Gospodaru, očuvamo i učinimo još boljim u godinama koje dolaze. Vjerujte mi ne sumnjam u to, jer na Univerzitetu u Novom Pazaru rade ljudi koji su najbolji u svom poslu, koji su složni i odani njegovoj ideji, oni koje je on naučio i delegirao za autoritete ovdje i u Beogradu.

Još za vrijeme života nam je vjerovao, ponosio se i bio srećan i zadovoljan što smo izazove sa kojima smo se suočavali u velikoj mjeri rješavali sami. Naš akademik, muftija Muamer Zukorlić je podigao obrazovni sistem od vrtića do univeziteta i time se najviše želio baviti, ali životne okolnosti i borba za očuvanje upravo tih institucija su ga odvele na polje djelovanja koje je najmanje volio.

Njegov lik predstavlja oličenje slobode, vjere, znanja, hrabrosti, ponosa, prkosa, ali i oličenje borbe za napredak čovječanstva i u tom duhu, ako Bog da, nastavit ćemo njegovo djelovanje. Stoga mu sada ovdje obećavamo da ćemo očuvati sjećanje na njega baš onako kako bi on volio i onako kako je on i živio.

 

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.