Vrijeme vratiti ne možemo, ali možemo učiniti da Muftijin najveći hajrat očuvamo i učinimo još boljim

Vrijeme vratiti ne možemo, ali možemo učiniti da Muftijin najveći hajrat očuvamo i učinimo još boljim_6193b6834b886.jpeg
Njegov lik predstavlja oličenje slobode, vjere, znanja, hrabrosti, ponosa, prkosa, ali i oličenje borbe za napredak čovječanstva.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Poštovani profesori, saradnici, uvaženi moji prijatelji,

Hvala Vam što ste tokom ispraćaja osnivača Univerziteta u Novom Pazaru – našeg akademika, muftije Muamera Zukorlića, kao i u danima hatara, bili konstantno uz mene ne ostavljajući me nijedan sekund samu sa svojim bolom. Hvala Vam na iskrenim emocijama koje nosite u vašim srcima, a koje nose ovih dana svi Bošnjaci širom svijeta, Srbi i drugi narodi koji su uvidjeli veličinu koju smo izgubili.

Vrijeme vratiti ne možemo, ali možemo učiniti da njegov najveći hajrat, na kojem je i održao posljednje predavanje i zatim dušu predao svome Gospodaru, očuvamo i učinimo još boljim u godinama koje dolaze. Vjerujte mi ne sumnjam u to, jer na Univerzitetu u Novom Pazaru rade ljudi koji su najbolji u svom poslu, koji su složni i odani njegovoj ideji, oni koje je on naučio i delegirao za autoritete ovdje i u Beogradu.

Još za vrijeme života nam je vjerovao, ponosio se i bio srećan i zadovoljan što smo izazove sa kojima smo se suočavali u velikoj mjeri rješavali sami. Naš akademik, muftija Muamer Zukorlić je podigao obrazovni sistem od vrtića do univeziteta i time se najviše želio baviti, ali životne okolnosti i borba za očuvanje upravo tih institucija su ga odvele na polje djelovanja koje je najmanje volio.

Njegov lik predstavlja oličenje slobode, vjere, znanja, hrabrosti, ponosa, prkosa, ali i oličenje borbe za napredak čovječanstva i u tom duhu, ako Bog da, nastavit ćemo njegovo djelovanje. Stoga mu sada ovdje obećavamo da ćemo očuvati sjećanje na njega baš onako kako bi on volio i onako kako je on i živio.

 

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.