Tandir nezadovoljan odgovorom MUP-a u slučaju Hamidovića

Tandir nezadovoljan odgovorom MUP-a u slučaju Hamidovića: Ovo ne može ovako da se završi_615cf9f32f73a.jpeg
"Ovo ne može ovako da se završi".
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir kazao je danas da je nezadovoljan odgovorom Ministarstva unutrašnjih poslova u slučaju ubistva novinara i humaniste Edina Hamidovića. Tandir je zatražio dodatna pojašnjenja ističući da nije postupano prema prijavama koje je Hamidović prije svog ubistva nadležnim organima podnosio.

– U odgovoru koje sam dobio na poslaničko pitanje od Ministarstva unutrašnjih poslova, kaže se da niko nije odgovoran a čovjek je ubijen, da nema odgovornosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i doslovno se kaže, citiram, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ustupili po ranijim prijavama. Da pojasnim, Edin Hamidović je dobio od čovjeka koji će kasnije izvršiti njegovo ubistvo prijetnje, citiram, prosut ću ti mozak kad dođeš u Sjenicu, čovjek to prijavi nadležnim organima, prijavi policiji i šta se dešava, čovjek je brutalno ubijen na šetalištu, na korzu pred svojom djecom, pred suprugom i kako smo postupili po prethodnim prijavama. Nisam dobio odgovor, ko je odgovoran, zašto čovjek nije dobio zaštitu, da li je priveden ubica, da li mu je stavljeno do znanja da nadležni organi vrše dodatnu kontrolu njegovog kretanje i rada, šta bi se desilo da nekom sad od nas ovdje neko prijeti a svakodnevno dobijamo prijetnje, predsjedniku države se prijeti, njegovoj porodici i svima nama i tako dalje. Sada neko nama kaže prosut ću ti mozak zato što to pričaš u Skupštini, to se ne daj Bože desi i sad neko napiše u odgovoru mi smo postupili znate, a to što je neko ubijen, pa nema veze. Ja smatram da je odgovoran komandir Stanice policije u Sjenici, ali ako nije on odgovoran očekujem od Ministarstva unutrašnjih poslova odgovor ko je u hijerarhijskoj lestvici odgovoran, iznad njega po činu jer neko mora biti odgovoran kada nevin čovjek strada, zanemarimo situaciju da se to desilo u Sjenicu, bilo kom gradu ove zemlje, bez obzira kako se zove i preziva taj čovjek, moramo utvrditi odgovornost. Dajemo punu podršku borbi protiv kriminala i korupcije, dajemo punu podršku svemu onom što radi predsjednik države i predsjednica vlade, ali ovo ne može ovako da se završi. Ne može čovjek da bude ubijen, ne može da se desi ubistvo u sred grada, Sjenica nije Njujork, nije to bilo 17. aveniji, a Policijska stanica u 2. to je grad koji ima dvije ulice, kako nisu blokirani svi putevi prema graničnim prelazima, čovjek ubije nekog i odšeta mirno preko granice kao da se ništa nije desilo. Ono što je ključno pitanje koleginice i kolege narodni poslanici jeste da li ćemo mi raditi na uspostavi povjerenja na kojoj permanentno Stranka pravde i pomirenja radi ili ćemo raditi na tome da se produbljuje jaz između pripadnika policije i pripadnika bonjačkog naroda. Ovakvi odgovori ne doprinose tome da se uspostavi povjerenje i ja očekujem da kroz pojašnjenje koje ću dobiti od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, da ćemo odgovor ko je odgovoran i zašto nije postupano prema prijavamo koje je rahmetli Edin Hamidović prije svog ubistva nadležnim organima podnosio.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.