Tribina „Umjetnost u Crnoj Gori: izazovi i perspektive“

Date

26 feb 2022
Expired!
NVO “Karika”

Time

18:00
QR Code
NVO “Karika”

Organizator

NVO “Karika”
Phone
+382 68 299 701 +38267 894 003
Email
nvokarika@gmail.com
Website
https://nvokarika.me/

U Nevladinom udruženju „Karika“ u Rožajama biće organizovana tribina „Umjetnost u Crnoj Gori: izazovi i perspektive“ na kojoj će govoriti prof. mr Aldemar Ibrahimović, mr Rebeka Čilović, mr Dijana Tiganj i mr Amela Frljučkić. Događaj će moderirati izvršni direktor NVU „Karika“ Mirza Luboder.

Radovi koji će biti izloženi na kolektivnoj izložbi su plod višemjesečnih umjetničkih edukacija organizovanih u okviru projekta „Culture up Rožaje“ te su pripremljeni uz mentorsku pomoć akademskih slikara prof. Aldemara Ibrahimovića i Senada Pepića te fotografa/videografa Damira Skarepa.

„Culture up Rožaje“ sprovodi Nevladino udruženje „Karika“ iz Rožaja, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija.

Ovaj projekat se implementira od juna 2021. godine u cilju umjetničkog progresa sjevernog regiona, a do sada je okupio preko devedeset mladih koji su edukovani iz oblasti crtanja, dizajna, fotografije, kreativnog pisanja i muzike. Pored edukacija organizovano je više kulturno-umjetničkih događaja kao i razgovora na umjetničke teme.

Lokacija

NVO “Karika”
Karavanski put b.b. 84310 Rožaje

Weather

Fog
Fog
3 °C
Wind: 5 KPH
Humidity: 97 %
Feels like: 2 °C

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.