Program 16.Telemach OFF-a je online

Pored bogatog filmskog programa Telemach OFF i ove godine predstavlja OFF Buzz – muzički program Festivala koji tokom 8 dana donosi pregršt dobre muzike i zabave.
Program 16.Telemach OFF-a je online_6685e35de29ce.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Preostalo je još malo vremena do 16. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo, koji će ove godine, iako sa smanjenim brojem filmova predstaviti najkvalitetniji program do sada te ugostiti niz zvučnih imena iz filmske i muzičke industrije regije i Evrope.

Festival će početi 19. jula, tradicionalno, svečanom ceremonijom otvaranja u Pozorištu Mladih. Ceremoniju otvaranja će voditi talenti OFF Talents Agencije Zan Mujkić i Ishak Isović. Festival će otvoriti film palestinskog reditelja Mohammeda Almughannija An Organe from Jaffa a bit će prikazan, pored Pozorišta Mladih i na Poli Open Air (Trg Alije Izetbegovića, kod Ekonomije, što je nova festivalska open air lokacija) te u sklopu Raiffeisen Vils Open Air kina kod muzeja. Na ove dvije open air lokacije nakon ovog kratkog filma održat će se i projekcije dugometražnih filmova.

Telemach OFF je za ovu godinu spremio 65 filmova od čega 26 kratkih filmova u glavnoj selekciji OFF Shorts te 12 filmova u selekciji OFF Generation Shorts. Pored toga OFF je najavio i predstavio selekciju takmičarskog dugometražnog filma gdje će biti prikazano osam naslova: Dormitory, Last Summer, Not A Word, Zlato Mamino, All To Play For, Forever, Forever, Last Swim i Endless Sunday.

Uz ove programe na rasporedu su i dugometražni filmovi van takmičarske konkurencije u selekciji OFF Retrospektiva koja donosi filmove Ne zaboravi disati, Gori Vatra i Ljeto u zlatnoj dolini. Za razliku od OFF Retrospektive koja donosi starije filmske naslove, OFF Screen će donijeti neke od najboljih filmskih hitova iz ove i prethodne godine, među njima Holdovers, Back to Black, The Punch te Winter Boy. Kompletan program je dostupan online na films.omladinski.ba.

Festival će i ove godine obilježiti posebne nagrade koje se dodjeljuju na ceremoniji otvaranja Festivala i tokom samog Festivala. Do sada je potvrđena nagrada za najbolju mušku ulogu u serijama mladom glumcu Lazaru Dragojeviću, a na press konferenciji 12. jula Telemach OFF će predstaviti i specijalne goste Festivala.

Kada je riječ o ulaznicama stižu također 12. jula isključivo putem portala tickets.omladinski.ba što je jedna od mjera Festivala ka Green Festivalu, s obzirom da je Telemach OFF usvajanje trogodišnje strategije pod nazivom OFF Goes Green se obavezao da reducira print za čak 70%.

Pored bogatog filmskog programa Telemach OFF i ove godine predstavlja OFF Buzz – muzički program Festivala koji tokom 8 dana donosi pregršt dobre muzike i zabave.

Festival će otvoriti OFF Buzz Dance događaj sa stageom u ulici Zelenih Beretki kod Hotela Evropa gdje će nastupiti DJ Phillip X. A zabava će u ovoj ulici kao i ulicama Sime Milutinovića i Branilaca Sarajeva trajati i 7 dana nakon toga, uz DJ-eve svaku noć od 20 sati do 02:00 sata iza ponoći. Ulazi na ove događaje su slobodni, a kao i prethodne godine svi će moći uživati u zabavi u ugostiteljskim objektima ili jednostavno na ulici, kako se i zove ovaj segment programa Somersby Festival Party Street.

Posljednja noć Festivala rezervisana je za dodjelu nagrada u sklopu Raiffeisen Vils Open Air kina te koncert Darka Rundeka od 22:30 na sceni kod muzeja. Prije Rundeka nastupit će mladi sarajevski bend Shizif. Ulaz je slobodan.

Treba istaći da se u sklopu Telemach OFF-a održava i OFF Pro Film Market, jedinstvena industrijska inicijativa Festivala posvećena razvoju kratkog filma. U sklopu filmskog marketa ove godine bit će predstavljeno 12 projekata u razvoju te 3 dana sesija, razgovora i radionica. Francuska Ambasada je glavni pokrovitelj ovog programa, koja isti financira sa značajnim financijski sredstvima.

Sve informacije o programu, ulaznicama i festivalski vodič za publiku ali i filmsku industriju dostupni su na www.omladinski.ba

OFF se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva kulture i sporta KS, Visit Sarajevo, Grad Sarajevo te uz podršku Općine Novo Sarajevo, Općine Centar i Općine Stari Grad.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.