Nova specijalna savjetnica ministra kulture

Njenim imenovanjem za specijalnu savjetnicu za kulturu nacionalnih manjina, očekuje se dodatno unapređenje kulturnih politika i bolja integracija nacionalnih manjina u kulturni život Srbije.
Nermina Ahmetović nova specijalna savjetnica ministra kulture_6684b6c0e405f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Potpredsjednica Izvršnog odbora Stranke pravde i pomirenja, prof. Nermina Ahmetović imenovana je od strane ministra za kulturu Nikole Selakovića za specijalnu savjetnicu zaduženu za kulturu nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Nermina Ahmetović 1978. godine u Novom Pazaru gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju u Novom Pazaru. Studije engleskog jezika i književnosti završila je na Univerzitetu u Prištini, gdje je stekla zvanje profesora engleskog jezika i književnosti. Master studije iz engleskog jezika i književnosti završila je na Univerzitetu u Prištini, Kosovska Mitrovica, a doktorske studije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Profesionalno iskustvo sticala je kao nastavnica engleskog jezika u više škola u Novom Pazaru, uključujući OŠ “Vuk Karadžić”, OŠ “Jošanica” i OŠ “Rifat Burdžević – Tršo”. Takođe je radila kao predavač na Univerzitetu Nizwa u Omanu.

Učestvovala je u brojnim stručnim usavršavanjima, seminarima i obukama, uključujući MICC Academy, MICC Debate Academy, Inclusion across Europe i druge. Aktivno je učestvovala u naučno-istraživačkom radu, a njeni radovi su publikovani u međunarodnim časopisima.

Prof. Ahmetović govori engleski i služi se francuskim jezikom. Udata je i majka troje djece.

Njenim imenovanjem za specijalnu savjetnicu za kulturu nacionalnih manjina, očekuje se dodatno unapređenje kulturnih politika i bolja integracija nacionalnih manjina u kulturni život Srbije. Njenim imenovanjem je oslobođena uzurpirana pozicija od strane disidenata koja je pripadala stranci u koalicionim dogovorima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.