Hot novi predsjednik Skušptine Opštine Tutin

Za njegov izbor glasalo je 19 odbornika, dok su tri listića bila nevažeća. Devet članova lokalnog parlamenta nije pristupilo glasanju.
Hot novi predsjednik Skušptine Opštine Tutin_6685598d1fa59.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Milhad Hot, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžak, na konstituisanoj sjednici  Skupštine Opštine Tutin izabran je za njenog predsjednika.

Za njegov izbor glasalo je 19 odbornika, dok su tri listića bila nevažeća. Devet članova lokalnog parlamenta nije pristupilo glasanju.

On se, nakon izbora, zahvalio na ukazanom povjerenju i pozvao sve odbornike da aktivno učestvuju u radu Skupštine.
“Želja i cilj mi je da ovaj naš dom funkcioniše na najbolji mogući način, bilo je problema u prethodnom periodu, ali ću ja, kao neko ko je preuzeo ovu časnu i odgovornu funkciju, nastojati da radimo transparentno i odgovorno, na zadovoljstvo svih naših građana koji su nas delegirali na ove funkcije i čiji smo mi predstavnici”, riječi su Hota.

Milhad Hot je doktor ekonomskih nauka. Osnovne studije završio je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a doktorat je odbranio na Internacionalnom univerzitetu u Brčkom.

Za sekretara lokalnog parlamenta izabrana je Misala Hodović, a tu funkciju vršila i u prethodnom mandatu.
Zamjenik predsednika Skupštine i zamjenik sekretara nisu izabrani, jer nije bilo predloženih kandidata za pomenute funkcije.
U novom sazivu Skupštine Opštine Tutin, koja broji 37 odbornika, lista Stranke demokratske akcije Sandžaka ima 18 predstavnika, Stranke pravde i pomirenja i koalicije Sandžačke demokratske partije i Srpske napredne stranke po šest, “Naš izbor – Zaim Redžepović” tri, “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić” dva, a po jednog liste grupa građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić” i “Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.