Dogovorena saradnja dva kabineta

Ministri su se složili da je razmjena iskustava i informacija od velike važnosti a sve u cilju ostvarenja što boljih i efikasnijih rješenja i rezultata.
Ministar Zukorlić se susreo sa ministrom Žigmanovim – Dogovorena saradnja dva kabineta_6686082ed5a6c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ministar zadužen za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost Usame Zukorlić sastao se danas sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim u prostorijama Palate Srbija.

Tom prilikom, na obostrano zadovoljstvo, oba ministra su iskazala spremnost i podršku za intenzivnu saradnju po svim zajedničkim pitanjima koja se tiču oba ministarstva.

Ministar Žigmanov je čestitao ministru Zukorliću na imenovanju i izrazio uvjerenje da je bliska saradnja oba ministarstva važna kako bi se, kroz redovne susrete, bolje i svestranije pribjeglo rješavanju različitih problema.

Ministri su se složili da je razmjena iskustava i informacija od velike važnosti a sve u cilju ostvarenja što boljih i efikasnijih rješenja i rezultata.

Na osnovu ličnih iskustava kao pripadnika manjinskih zajednica, dvojica ministara složni su u mišljenju da nacionalne manjine mogu doprinijeti pomirenju, regionalnoj saradnji i društvenoj stabilnosti Republike Srbije za šta se i zalaže ministar Zukorlić.

Ministri su se složili da pitanje razjedinjenosti Islamske zajednice, pitanje pomirenja između naroda i pitanje proporcionalne zastupljenosti u državnim ustanovama su pitanja koja će biti u fokusu dva kabineta.

Državni sekretar prof.dr Rejhan Kurtovic je izrazio mišljenje da su sva tri segmenta od izuzetne važnosti i da postoji spremnost državnog vrha imenovanjem ministra Zukorlica, kao pripadnika nacionalne manjine, da predstavi neprocjenjljiv doprinos u rešavanju ovih problema.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.