Pobednica LG likovnog konkursa za osnovce

U kategoriji od 5. do 8. razreda za najbolji je proglašen rad Hene Bajramlić, učenice 6. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Pazara.
Rad Hene Bajramlić (Foto Darko Radulović)
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Saopštenje za medije

Hena Bajramlić, učenica 6. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Pazara, osvojila je prvu nagradu (LG ARTCOOL Gallery klima uređaj) na velikom LG likovnom konkursu „Život je lep kada brinemo o planeti“

Beograd, 17. jun 2024. godine — Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o planeti“, koji je raspisala početkom maja uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije sa idejom da kod dece podigne svest o neophodnosti zaštite životne sredine.

Među više od 1.400 pristiglih radova iz osnovnih škola širom Srbije, stručni žiri izabrao je po tri najbolja u dve kategorije. Najbolji crteži, akvareli i kolaži izloženi su u MTS dvorani u Beogradu, a njihovi autori dobili su vredne nagrade – LG Artcool klima uređaje i LG XBOOM zvučnike. Pored individualnih, dodeljene su i posebne nagrade školama koje pohađaju prvoplasirani učenici iz obe kategorije – OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“, Beograd i OŠ „Vuk Karadžić“, Novi Pazar.

Osnovci iz cele Srbije imali su priliku da slobodnim likovnim stilom izraze kreativnost, daju svoje viđenje važnosti brige o prirodi i prikažu šta su za njih najveći ekološki izazovi s kojima se suočava naša planeta. Prvo mesto u kategoriji od 1. do 4. razreda osvojila je Mia Borozan, učenica 4. razreda OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“ u Beogradu. Drugo mesto pripalo je Savi Temkinu, učeniku 1. razreda, OŠ „Nadežda Petrović“ u Beogradu, a treće Vasilu Donevskom, učeniku 4. razreda OŠ „Prva vojvođanska brigada“ iz Novog Sada.

U kategoriji od 5. do 8. razreda za najbolji je proglašen rad Hene Bajramlić, učenice 6. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Pazara. Drugo mesto osvojila je Nikolina Selenić, učenica 7. razreda OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca, a treće Sara Stanković, učenica 7. razreda „Radislav Nikčević“, iz Majura.

„Zahvaljujemo se svim učesnicima, a pobednicima čestitamo na izuzetnim radovima. Zadovoljstvo nam je što smo uspeli da zainteresujemo ovako veliki broj dece i omogućimo im da na kreativan način iskažu svoju svest o važnosti zaštite životne sredine. Ovi radovi su pokazatelj da naša deca razumeju značaj očuvanja prirode i da su spremna da se uključe u borbu za bolju i čistiju planetu. Verujemo da su upravo deca ključ za budućnost naše planete i zato je važno da od malih nogu usvajaju principe ekološki odgovornog ponašanja“, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG.

Pobednički radovi će se naći i na modernim, inovativnim LG ARTCOOL Gallery klima uređajima, čime će dodatno doprineti podizanju ekološke svesti kod šire populacije. Kroz ovaj konkurs, LG je još jednom potvrdio svoju posvećenost očuvanju prirode i nastaviće sa sličnim akcijama i inicijativama koje imaju za cilj zaštitu životne sredine i podizanje svesti o ekološkoj odgovornosti.

Spisak nagrađenih učenika i škola, uz fotografije pobedničkih radova, pogledajte na zvaničnoj stranici LG likovnog konkursa.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.