Turistička destinacija tokom cijele godine

Novi Pazar krase bogato kulturno-istorijsko naslijeđe od perioda neolita i gvozdenog doba, preko rimskog i vizantijskog carstva, srednjovjekovne srpske države, i osmanskog perioda, multikulturalni duh i evropski šarm.
Novi Pazar: Turistička destinacija tokom cele godine_6660f13e4dca3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Novi Pazar tokom cijele godine ima brojne domaće i strane turiste. Turistička organizacija ovog grada za sve njih nudi široku lepezu kulturno-istorijskog nasljeđa. Kako ističu iz ove organizacije svi smještajni kapaciteti su popunjeni i traži se mjesto više.

Imami u penziji iz Bosanske krajine, Bihaća i Sarajeva ovih dana su posjetili Novi Pazar.  Mnogi od njih su prvi put u Novom Pazaru.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Neki od imama koji su bili u grupi su Ibrahim ef. Kudić,  Vehbija ef. Makić, Ibrahim ef. Redžić ujedno i predsjednik udruženja Penzionera imama, Haris Trebjanović, student treće godine Fakulteta Islmaskih nauka u Sarajevu i Nezir ef. Hodžić. Kako su istakli: “Ovo je grad sa velikim ljudima, ljudima koji su dočekni i koji te na svaki korak s lepom rečju dočekaju i ugoste”.

Direktor Turističke organizacije Novi Pazar Dejan Belojica, pozdravio je grupu turista i uručio material koji oni kao organizacija nude svim turistima, koji se njima obrate. Poželivši im dobrodošlicu, ugodan dan i pozvavši ih da opet dođu u naš grad.

Novi Pazar krase bogato kulturno-istorijsko naslijeđe od perioda neolita i gvozdenog doba, preko rimskog i vizantijskog carstva, srednjovjekovne srpske države, i osmanskog perioda, multikulturalni duh i evropski šarm. Samim tim je on i turistička destinacija koja je aktuelna tokom cijele godine.

“Mi se jako puno prilagođavamo gostima i njihovim zahtjevima. Imamo odlične vodiče koji sve turiste koji dođu u Novi Pazar prvo prošetaju centrom, obilazak Sebilja, obilazak gradske tvrđave, stare čaršije, najstarijih džamija u gradu, nezaobilazna gastro tura koja podrazumijeva probanje svih specijaliteta ovog grada. Obilazi se Hamam kao i kulturno istorijski spomenici Sopoćani, gradina i drugi”kazao je za RTV Novi Pazar direktor TO Novi Pazar Dejan Belojica.

Turistička organizacija Novog pazara uvek se trudila da na najbolji način privuče ali i ugosti sve turiste. Ovog ljeta, kao i prethodih, za sve one koji dođu u Novi Pazar ova organizacija u saradnji sa ostalim organizacijama iz ovog grada pripremila je bogat sadržaj.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.