Nova pravila za one koji putuju autobusima

To je nelegalno i predstavlja problem turističkim agencijama na granicama, jer su to sve stvari koje moraju da se prijave, a to putnici ne rade.
NOVA PRAVILA ZA ONE KOJI PUTUJU AUTOBUSOM: Samo jedan kofer od 20kg, za više moraće da se doplaćuje_6661181f47d3c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U jednom koferu hrana, u drugom garderoba, pa posebno ručni zamrzivač, stolice za plažu, suncobrani, a nađe se mjesta za rešoe, one veće, jer valja praviti ajvar od paprika, koje su također spakovane.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

– Putnici su masovno nosili te velike kofere sa paprikama, gdje su na određenu destinaciju pekli ajvar, zatim ga vrate nazad i tako zarađuju. Također, ima i onih koji ponesu dva kofera i treći kupe u Turskoj, zatim napune sva tri kofera i mi ih nemamo gdje u autobusu. To je nelegalno i predstavlja problem turističkim agencijama na granicama, jer su to sve stvari koje moraju da se prijave, a to putnici ne rade, rekao je mendžer agencije Ecco Travel Armin Gicić.

Od sada će svakom putniku koji koristi autobuski prijevoz biti dozvoljen samo jedan kofer, i to do 20 kilograma, kao i jedan ručni prtljag, i to onaj koji može stati u prostor iznad sedišta.

U slučaju da prevoznik može da primi dodatni prtljag, putnik će morati da doplati određeni iznos.
– Oni koji budu uzeli i donijeli dodatni prtljag moraće da doplate do 30 do 50 eura, sve zavisi od turističke agencije, rekao je Gicić.

Ovo je uvedeno iz bezbijednosnih razloga. Također, prema riječima menadžera uticalo je i na kvarove autobusa što bi moglo da izazove i saobraćajne nezgode. Dodao da se dešavalo da od težine tolikog prtljaga pucaju poluosovine na autobusima.
Putnici su na vrijeme upozoreni i obavješteni o tome prilikom kupovine aranžmana.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.