Nema mjesta na trotoarima

Mi jednostavno smo došli u situaciju da ne možemo više da trpimo i čekamo kada će gradska vlast da se smiluje građanima Novog Pazara i riješi mi vaćne probleme.
IZBACI TE NA ULICU, A ZA USLOVE NIKO NE PITA – Za pješake i trgovce u Novom Pazaru nema mjesta na trotoarima_666118387f6b7.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Novom Pazaru, situacija sa trotoarima postaje sve izazovnija, što otežava prolazak pješacima, ali rad i trgovcima. Ovaj problem posebno je primjetan u centralnim dijelovima grada, gdje su trotoari često uski i nepraktični za funkcionisanje.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Trgovci, kažu da su primorani, da ulicu umjesto trotoara i tezgi, koriste kao prodajno mjesto, što stvara posebnu zabrinutost i probleme bezbijednosti u saobraćaju.
“Još kad bi odvojio da plaćaš njima, koju ti cijenu oni nude i to je da samo za njih radiš. Treba da bude cijena koja je i nama i njima odgovarajuća. 60 dinara nam je po satu i to moramo da plaćamo. Nekada ne prodamo ništa, ali novac za iznajmljeno mjesto moramo da imamo. Izloženi smo ulici pa šta nam Bog da”, rekli su trgovci.

Na ovaj problem odbornici Stranke pravde i pomirenja ukazivali su više puta na skupštinskim zasijedanjima, ali trenutna vlast u Novom Pazaru za te probleme sluha nema. Kako su iz SPP kazali, svaki čovjek treba imati osnovne uslove za rad i život u svom gradu.

“Ustanovili smo brojne probleme koji datiraju u ovoj ulici. Glavni problem je što je intezitet saobraćaja ovdje visok. Pješaci moraju ići kolovozom kako bi prolazili ovom ulicom, jer drugi put ne postoji, rekao je potpredsjednik odborničke grupe SPP-a Sead Redžović.

Prema riječima trgovaca, jedan dio ulice je niži u kojem se skupljaju otpadne kišne vode što pravi dodatne probleme. Potpredsjednik odborničke grupe SPP-a naglasio da je najveći problem u Novom Pazaru, nepostojanje saobraćajne studije.
“Ovakvi i slični problemi bi se na adekvatan i stručan način najbolje riješili dokumentom za saobraćajnu strategiju”, kazao je Redžović.

Dodao da je njihov cilj da u razgovoru sa ljudi uvide probleme, a onda deligiraju nadležnim.

“Da Novi Pazar bude grad koji je siguran za život. Da ima red i da se poštuju pravila i da krenemo u proces sticanja kulture ponašanja u saobraćaju. Podsjetiću javnost da je bila ideja da ova ulica poveže magistralni put sa centrom grada, da se na mjestu, današnje, zelene pijace izgradi poslovni objekat sa garažama u podzemlju, sa modernom zelenom pijacom i sve to po modelu javno privatnog partnerstva”, riječi su potpredsjednika odborničke grupe SPP-a.

Na pitanje, šta je glavni razlog što vlast u Novom Pazaru godinama ne preduzima ništa po ovom pitanju, Redžović je kazao.
“Prvi i osnovni problem je što grad nema strateška dokumenta pomoću kojih bi se na adekvatan i stručan način rješavali ovi problemi. Mi jednostavno smo došli u situaciju da ne možemo više da trpimo i čekamo kada će gradska vlast da se smiluje građanima Novog Pazara i riješi mi vaćne probleme”, naglasio je on.

Nadležne institucije i lokalne vlasti pozvane su da riješe ovaj problem, kako bi se osigurala bezbjednija i funkcionalnija infrastruktura za mještane u gradu.

Očekuje se da će se preduzeti odgovarajuće mjere kako bi se omogućilo slobodno kretanje pješacima duž trotoara, a istovremeno podržalo poslovanje prodavnica i butika.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.