Ako zakon proradi, Netanyahu će završiti kao Milošević

Budući da su zločini protiv čovječnosti, poput velikog razaranja i genocida u Gazi, počinjeni uz njihovu podršku, odgovorni su i njihovi saučesnici.
Milošević
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Primjena “naloga za hapšenje” glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda (ICC) Kerima Ahmeda Khana, od strane cionističkog izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministra odbrane Yoava Gallanta znači da izraelska vlada nema pravni i međunarodni legitimitet.

Uprkos prijetnjama i pritiscima Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, MKS-a, SAD-a i jevrejskog lobija, zahtjev glavnog javnog tužioca Karima Khana za ‘nalog za hapšenje’ važan je i značajan događaj u ime zakona.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ako Sudsko vijeće odobri ovaj zahtev, to će biti diplomatska katastrofa za Izrael i velika je vjerovatnoća da će Netanjahu i Galan završiti kao bivši predsjednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević.

(S. Milošević, jedan od odgovornih za genocid koji su počinili bosanski Srbi četnici u Srebrenici tokom rata u BiH, u kojem je mučeno i ubijeno 8.372 muslimana Bošnjaka, proglašen je osumnjičenim za ratni zločin od strane Međunarodnog krivičnog suda u Hagu 27. maja, a jugoslovenske vlasti su ga 1. aprila 2001. proglasile osumnjičenim za ratni zločin. Milošević je uhapšen i preminuo u zatvoru u Hagu (Den Hag) 11. marta 2006. godine, dok mu se sudilo za ratne zločine.

Ako ‘međunarodno pravo’ funkcionira!

Zato što su sud i njegove sudije pod velikim pritiskom, ucjenama i prijetnjama iz SAD, ‘jevrejskih lobista’ i MOSSAD-a.

Nakon prijave Južne Afrike, u predmetu podnesenom Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu (ICC) na osnovu “genocida i ratnog zločina” navedeno je da su pord ostalih premijer Netanyahu i ministar odbrane Gallant jedini odgovorni za tekuća velika razaranja u Gazi i za strašnu humanitarnu katastrofu. Nije ispravno prikazati.

Ne treba zaboraviti da su podjednako krivi i oni koji počine zločin ili oni koji podržavaju izvršenje zločina.

Osim toga, izraelski ‘ratni kabinet’, odnosno cijela njegova vlada i njegovi saučesnici, odgovorni su za brutalnost zločina nad djecom, ženama, uopće civilima i razaranja u Gazi.

Budući da pružaju neograničenu podršku Izraelu i uzrokuju ga da počini još zločina, vlade i donosioci odluka SAD i Ujedinjenog Kraljevstva i njihovih savezničkih zemalja također su optuženi za genocid počinjen u Gazi.

Budući da su zločini protiv čovječnosti, poput velikog razaranja i genocida u Gazi, počinjeni uz njihovu podršku, odgovorni su i njihovi saučesnici.

Na osnovu ove činjenice, glavni tužilac MKS-a je trebao zatražiti isti ‘nalog za hapšenje’ za svoje saučesnike kao što je tražio za Netanyahua i Gallanta.

Zato što članovi 25, 27 i 28 Rimske konvencije o ovoj temi to dozvoljavaju.

Dželat i njegova žrtva smatraju se jednakima

Dvojica Izraelaca su obaviješteni da su krivično odgovorni za “ratne zločine i zločine protiv čovječnosti” poput “korištenja gladi kao ratnog oružja” i “nedopuštanja prolaza humanitarnoj pomoći”, kao i za masovna ubistva koja su predstavljala velika razaranja i genocid u Pojasu Gaze od 8. oktobra 2023. Zahtjev za “nalog za hapšenje” na osnovu razumnih razloga je pravna inicijativa, ali traženje “naloga za hapšenje” za zvaničnicima Hamasa je politička odluka donesena u ime “uspostavljanja ravnoteže” kao rezultat političkog pritiska.

Zato što se krvnik i njegova žrtva smatraju jednakima. (Kao slučaj genocida u Srebrenici.)

Osim toga, izdavanje “naloga za hapšenje” za Hamasovim zvaničnicima koji se pozivaju na napad 7. oktobra nije zasnovano na pravnoj osnovi.
Jer; “Postoje međunarodni sporazumi i odluke koje svim narodima okupiranog svijeta daju ‘pravo na otpor okupaciji’.” Hamas je pokret koji koristi ovo pravo da se odupre cionističkim Izraelcima koji ignoriraju slobodu palestinskog naroda i okupiraju njihovu zemlju.

Dužnosnici Hamasa, s druge strane, nisu pravno krivi jer su naređivali u ime ostvarivanja prava na samoodbranu od osvajača, za razliku od izraelskih zvaničnika koji su naredili okupaciju, uništavanje i masovna ubistva.

MKS mora odmah napustiti ovu grešku, inače pravda neće biti zadovoljena i sud će izgubiti legitimitet

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.