Smiruje se stanje u Novom Pazaru nakon jučerašnjeg nevremena

Nevrijeme s gradom koje je počelo i danas iza podneva u Novom Pazaru uplašilo je stanovništvo s obzirom na to da je ovakve situacije gotovo nemoguće predvidjeti.
Dupljak: Smiruje se stanje u Novom Pazaru nakon jučerašnjeg nevremena_664dfa32d2006.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon jučerašnjeg nevremena koje je izazvalo štetu na putnoj infrastrukturi i domaćinstivam, situacija se smiruje. Najteže je bilo u području rijeke Trnavice koja se izlila s obje strane čitavom dužinom toka.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

–Po prvi put je aktivirana jedinica Civilne zaštite Grada Novog Pazara, Dobrovoljno vatrogasno društvo, vatrogasci i svi drugi kako bi sanirali posljedice nezapamćenog nevremena. Mi smo radili pripremne radove na rijeci Trnavici. Obale i riječna korita su razrovani ali ovo je nepredvidivo i mnogo veći sistemi ne bi mogli spriječiti.  Grad Novi Pazar ima 750 kvadratnih kilometara, gotovo cijela teritorija bila je zahvaćena. Imamo 15 riječnih vodotokova, velikih i bujičnih, i oni su najgori i najopasniji, kaže Ismail Dupljak načelnik Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara.

Nevrijeme s gradom koje je počelo i danas iza podneva u Novom Pazaru uplašilo je stanovništvo s obzirom na to da je ovakve situacije gotovo nemoguće predvidjeti.
–Jučer je bilo predviđeno da će pasti od 20 d0 40 ml vode po kvadratnom metru, a mi smo samo na jednom mjernom mjestu imali preko 66 litara na kvadratnom metru za samo sat vremena. Vidjeli ste kolika je količina pala i to je nezapamćeno. Sat vremena je grad tukao, uništio poljoprivredne usjeve, voće, sve što se nalazilo na otvorenom prostoru.

Jučerašnje nevrijeme pokrenulo je i pitanje gradnje zgrada i kako je moguće da je u blizini kružnog toka na Šestovu gdje je veliki iskop nije napravljen potporni zid.
–Vidjeli smo, napravljen je veliki iskop. To je priča za druge, inspekcijske organe. Tolika je količina pala da se put jednostavno obrušio, odnosno dio ulice i to je strašno.

Zbog štete nastale tokom jakog nevremena koje je jučer oko 15 sati zahvatilo Novi Pazar proglašena je vanredna situacija na teritoriji Grada.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.