Modna revije Kontura Futura

Svaki detalj, svaki sloj odjeće bio je savršeno usklađen, čineći da modeli izgledaju kao da su upravo sišli s naslovnica prestižnih modnih magazina.
Zavirite iza kulisa modne revije Kontura Futura_664e81693a6ae.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U duhu istinskog modnog glamura i neizmjerne strasti, Kontra Futura revija, održana 16. maja 2024. zasjala je u sarajevskoj Vijećnici. Kontura Futura predstavila je nove kolekcije svojih idejnih začetnica, Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić, a osim kolekcija ovih renomiranih dizajnerica predstavljeni su i radovi mladih dizajnerica, Dalile Bristrić i Amre Kurtić.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Gordana Miladinović, Jasna Hadžimehmedović Bekrić, Amna Kunovac Zekić i Andrea Vujošević.

Međutim, ono što mnogi nisu vidjeli tu noć je nevjerojatna predanost tima iza kulisa. Njihova neumorna energija i besprijekorna profesionalnost transformirali su ovu reviju u nezaboravan spektakl.

Stilistica Gordana Gasha Miladinović, poznata po svom jedinstvenom stilu i neiscrpnoj kreativnosti, osmislila je lookove koji su nadmašili sva očekivanja. Svaki detalj, svaki sloj odjeće bio je savršeno usklađen, čineći da modeli izgledaju kao da su upravo sišli s naslovnica prestižnih modnih magazina.

– Ove godine, Kontura projekt je bio zahtjevniji od prošlogodišnjeg, utoliko što smo imali još dvije mlade dizajnerice Amru i Dalilu. Organizacija i pristup bili su na visokom nivou. Casting i fitting za sve dizajnerice odrađen je u danima prije revije, kako i dogovori za frizure i šminku. Ko nosi koju odjeću, ko je kako našminkan, i koji je ‘feel’ za svaku dizajnericu, jako je važno. Na sam dan revije, organizacija i koordinacija u backstageu morali su biti besprijekorni, s obzirom na brze promjene odjeće između dizajnerica. Energija u backstageu je bila eletrična i mislim da je to publika mogla osjetiti. Malo ko može razumjeti kakve se frka dešava iza scene, ali vas taj adrenalin nosi, pa se nekako sve stigne. Ja najviše uživam u tom osjećaju kada se sav rad i odabir spoji i poklopi u tih nekoliko minuta i dobijete puni efekt onoga što ste zamislili pod svjetlima i muzikom, istaknula je Gordana Miladinović.

Make-up artistice Maja Koristović-Talović i Vesna Husić, te make-up artist Adi Hasić, čije umjetničke ruke donose magiju na lice svakog modela, kreirali su make-up lookove koji su istovremeno odvažni i elegantni. Nihova vizija ljepote oživjela je na licima modela, naglašavajući njihovu prirodnu ljepotu i dodajući dozu drame koja je oduševila publiku.

– Predivan rad sa kolegama i dugogodisnjim prijateljima rezultirao je nevjerovatno pozitivnoj atmosferi u backstagu. Uvijek je zanimljivo iskustvo dati svoj doprinos u realizaciji projekata koji se predstavljaju drugima jer smo u mogućnosti da kreativno pomjeramo granice i na taj način predstavimo zajednički rad u cjelini. Tako da se modnim revijama uvijek posebno radujem, jer su prikaz konstantnog stvaranja i kreiranja, po meni najbitnijeg procesa, koji nikada ne treba da stane. Hvala Amni i Jasni, na uloženom naporu, da nas skupe sve na jedno mjesto, kaže Maja Koristović-Talović.

Ensar Dervišbegović, talentirani hairdresser, svojim je majstorstvom oblikovao frizure koje su savršeno upotpunile cjelokupan izgled. Njegova sposobnost da svaki pramen kose postavi na svoje mjesto, s lakoćom je kreirala frizure koje su istovremeno bile moderne i bezvremenske.

Džejla Glavović, direktorica agencije za modele Swan Model Managment, još jednom je dokazala svoje izvrsno oko za talente. Njeni pažljivo odabrani modeli, sa samopouzdanjem i gracioznošću, nosili su kreacije s nevjerojatnom elegancijom, čineći svaki korak po pisti istinskim modnim trenutkom.

Ovaj nevjerojatni tim svojim je znanjem, strašću i predanošću doprinio da Kontura Futura revija bude besprijekorna i nezaboravna. Njihov rad iza kulisa ključan je za stvaranje savršenog izgleda i atmosfere koja ostavlja bez daha. Publici su pružili iskustvo koje će dugo pamtiti, a modna industrija još jednom je dobila potvrdu da je timski rad ono što stoji iza svakog velikog uspjeha.

Kontra Futura je više od revije – to je sinergija talenta, strasti i neumornog rada. Vodimo vas iza kulisa modne revije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.