Stotinu malih smrti

Tehnikom dramaturške montaže i kolažiranja različitih segmenata navedenih knjiga, uvodimo publiku u intimne prostore junaka, kako fizičke tako i mentalne i emotivne.
Predstava STOTINU MALIH SMRTI ponovo na sceni SARTR-a_66454ab5e4d87.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U petak, 17. maja s početkom u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR će biti odigrana predstava Stotinu malih smrti.
Predstava nastala prema tekstovima Semezdina Mehmedinovća, a u režiji Jovane Tomić. Uloge ostvaruju Sead Pandur, Amila Terzimehić, Kemal Rizvanović i Nikolina Vujić.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

– Od ogromnog bogatstva Mehmedinovićeve literature, tematski okvir naše dramatizacije je fokusiran na telo i smrtnost. Preispitivanje ljudske smrtnosti kroz prizmu ranjivosti tela, ali i propitivanje celokupnog života pojedinca u odnosu na neminovni kraj, otvorio je put ka promišljanju brojnih malih smrti. One su simboličke, metaforičke ali i stvarne, materijalne, koje čine sastavni deo života. Tehnikom dramaturške montaže i kolažiranja različitih segmenata navedenih knjiga, uvodimo publiku u intimne prostore junaka, kako fizičke tako i mentalne i emotivne. U jednoj pozorišnoj večeri svi zajedno idemo na put, down the memory lane, u egzile i povratke, kontinuitete i diskontinuitete, lomove i ponovna uspostavljanja, izjavile su Jovana Tomić i Olga Dimitrijević.

Autorica muzike i performerka u predstavi je Nikolina Vujić, dok scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.