Sedžda kolekciju “BALKANIAN” predstavila na Nedelji mode u Istanbulu

Umjesto da skromnost shvati kao ograničenje ili potiskivanje, Sedžda Couture je postavila izazovno pitanje o tome kako skromnost može biti izraz elegancije.
IMG_3821
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prošle sedmice, Istanbul Modest Fashion Week 2024 bio je poprište širokog spektra interpretacija mode, naglašavajući važnost inkluzivnosti i diverziteta unutar modnog svijeta. Slogan “Jedinstveni modni poziv na solidarnost” postavio je platformu za promicanje skromne mode kao simbola kulturalne raznolikosti i afirmacije identiteta kroz modu.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Među nizom brendova koji su se istaknuli na ovom događaju, Sedžda Couture se izdvojila svojom revolucionarnom kolekcijom nazvanom “BALKANIAN”. Kolekcija je kombinirala estetiku visoke mode s tradicionalnim elementima odjeće s Balkana, usredotočujući se na interpretaciju klasičnih komada poput jeleka i drugih tradicionalnih detalja kroz suvremeni modni prizma.

Uz to što je donijela estetsku inovaciju, “BALKANIAN” kolekcija nosila je duboke simboličke poruke. Sedžda Couture nije samo predstavila odjeću; predstavila je i viziju koja transcendirala moda kao puki estetski izraz. Kroz svoju kolekciju, brend je postavio pitanje o interpretaciji tradicije i skromnosti u suvremenom kontekstu, potičući promišljanje o vrijednostima tradicionalnih elemenata odjeće i njihovom značenju u suvremenom društvu.

“BALKANIAN” kolekcija je također izazvala kritičku raspravu o percepciji skromne mode. Umjesto da skromnost shvati kao ograničenje ili potiskivanje, Sedžda Couture je postavila izazovno pitanje o tome kako skromnost može biti izraz elegancije, dostojanstva i moći. Ova reinterpretacija skromnosti kao izbora i afirmacije identiteta pokazuje koliko moda može biti snažno sredstvo promjene u društvu.

U konačnici, prisustvo Sedžda Couture na Istanbul Modest Fashion Weeku 2024 predstavljalo je važan korak prema pluralizmu i inkluzivnosti unutar modnog svijeta. Njihova kolekcija “BALKANIAN” nije samo redefinirala granice skromne mode; ona je postavila novi standard za promišljanje o modi kao sredstvu izražavanja, afirmacije identiteta i promjene u društvu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.