Izložba fotografija prirodnih pejzaža i ptica

Mislim da je fotografija komplementarna filmu, animaciji i video igrama, pa mi je prirodno i zanimljivo uvijek biti u potrazi za novim kadrom.
KAWA predstavlja izložbu fotografija prirodnih pejzaža i ptica autora IVANA RAMADANA_66148282bba51.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U petak, 12. aprila u 18:00h u prostoru KAWA u Sarajevu, bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom Pižonova avlija autora Ivana Ramadana. Na izložbi će biti predstavljene fotografije prirodnih pejzaža i ptica nastale proteklih godina u Bosni I Hercegovini, Islandu i Škotskoj.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

– Ovo je moja prva samostalna izložba fotografija i posebno mi je drago da ću ih konačno predstaviti na velikim formatima jer zaista izgledaju puno impresivnije nego na sitnom ekranu telefona. Pored mojih filmova i video igara, uvijek sam se bavio i fotografijom i čekao sam pravi trenutak da upriličim jednu izložbu. Mislim da je fotografija komplementarna filmu, animaciji i video igrama, pa mi je prirodno i zanimljivo uvijek biti u potrazi za novim kadrom koji bih uslikao. Posebno su mi dragi surealni pejzaži sa crnim oštrim stijenama koje nalazim na Islandu i Škotskoj ali naravno tu je i bezbroj nevjerovatnih prizora kojima sam svjedočio na planinama Bosne i Hercegovine, kaže nam Ivan Ramadan.

U zadnje vrijeme se bavi i fotografijom ptica, pa će ova izložba biti vrlo zanimljiva i ljudima koji se bave slikanjem i promatranjem ptica. Kako Ramadan ističe, bilo je teško odlučiti se koje fotografije ptica uključiti na izložbu, ali smatra da je napravio dobru selekciju i da će gosti izložbe biti iznenađeni kakve sve ptice imamo tu blizu oko nas.

Ulaz je slobodan a na otvorenju će biti upriličen i party na kojem će svirati DJ Antares.

Izložba će biti otvorena do 12. maja 2024.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.