100 hiljada za narod Gaze

Ovom prilikom želimo se zahvaliti muslimanima iz BiH, Sandžaka, koji su prikupljali sredstva.
Ilustracija: Amal Samir
Ilustracija: Amal Samir
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji posredstvom Rijaseta u BiH donirao 100 hiljada eura za kupovinu brašna za narod Gaze. Pored Kaira, u distributivnom centru kampa Salimija, osam kamiona s brašnom bit će dostavljeno Gazi.
– Na ovih osam kamiona nalaze se 192 tone brašna s tim da će šest kamiona ići poslije Bajrama za Gazu a prije Ramazana otišlo je pet kamiona. Ukupna donacija je oko 360 tona, kaže Ibrahim Milanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

Putem sergija prikupljeno je gotovo 4 miliona sredstava. Za područje Gaze distribuirani su iftari i ostalo što je bilo potrebno.
– Ovom prilikom želimo se zahvaliti muslimanima iz BiH, Sandžaka, koji su prikupljali sredstva. Ovdje su sredstva i iz Sandžaka. Uvaženi muftija dr Dudić uplatio je sto hiljada eura gdje smo kupili brašno. Ako Bog da u narednim danima bit će dostavljeno u Gazi.

Prema posljednjim izvještajima, u Gazi je ubijeno više od 15 hiljada djece, srušeno više od 70 hiljada kuća.
– Preko 300 hiljada stanova je oštećeno, ljudi su u teškoj, bezizlaznoj situaciji, pod šatorima, čak se jede hrana za životinje, ali ova naša hrana će doći do Bajrama za šta imamo obećanja i ovih pet kamiona poslije Bajrama.

Zahvaljuju svima koji su dali svoj imetak i da niko nikad ne bude u prilici kao što narod Gaze čeka pomoć.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.