Okosnicu džemata čine omladina i djeca

Ovih dana dok postimo mjesec Ramazan, klanjamo noćne namaze i teravih namaz, vidimo koliko je sve to utjecalo na džematlije.
U Medžlisu IZ Brodarevo okosnicu džemata čine omladina i djeca_660c0f302e730.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Medžlis Islamske zajednice Brodarevo najmlađi je u sastavu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Uz podršku muftije Dudića, ističu, ostavreni su veliki rezultati.

–I dan danas ubiremo plodove promjena koje se svakodnevno mogu vidjeti. Ovih dana dok postimo mjesec Ramazan, klanjamo noćne namaze i teravih namaz, vidimo koliko je sve to utjecalo na džematlije. Ove godine imamo, od osnivanja Medžlisa 2017. godine, najveći broj džematlija na teravih namazu. Džamije su nam pune a okosnicu džemata čine omladina i djeca, kaže Sanel ef. Bjelak predsjednik Medžlisa IZ Brodarevo.

Rad s djecom i omladinom najbitniji je segment imamskog poziva.
–Nemamo veliki broj uposlenih imama. Imamo džemat Brodarevo, Gostun koji su aktivni- Džemat Brodarevo aktivan je svakodnevno i petovatovna je džamija. U Gostunu održavamo džume, uz Ramazan teravije i Bajram. Tu je džemat Potok u kojem se klanjaju džume, teravija za vrijeme Ramazana, klanjaju Bajrami.

Džemat Zavinograđe aktivan je samo u mjesecu Ramazanu, te novosagrađena džamija u selu Brvine, podsjeća Džemal ef. Džuhić glavni imam Medžlisa IZ Brodarevo.

Brodarevo je, ističu, simbol pobjede, čvrsto na nogama.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.