Čestitka gradonačelnicima i državi Turskoj na održanim izborima

Čestitam narodu Republike Turske na uspješno održanim lokalnim izborima.
zukorlic-cestitao-novim-gradonacelnicima-i-drzavi-turskoj-na-odrzanim-izborima-uz-stare-uspomene_660b6c969461c-qm3j7bwkmslkbabexik43017fuio4w5fg2ckiichz4
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić uputio je čestitku narodu Turske na uspješno održanim lokalnim izborima. Zukorlić je uz objavu postavio fotografije nastale u jesen 1996. godine sa skupa na kojem su učešće uzeli rahmetli muftija Muamer Zukorlić, rah. Nedžmetin Erbakan i Redžep Erdogana na početku njegove političke karijere u Istanbulu.

– Čestitam narodu Republike Turske na uspješno održanim lokalnim izborima. Čestitam novim gradonačelnicima i čestitam državnom rukovodstvu na principijelnosti, kazao je Zukorlić.

Na jučer održanim izborima najveća opozicijska stranka u Turskoj – Republikanska narodna stranka (CHP) – ostvarila je pobjedu na lokalnim izborima u toj državi, pobijedivši u 35 od 81 pokrajina i dva najvažnija grada Istanbul i Ankaru. Na nivou Turske po broju glasova vodi CHP po prvi put nakon puno decenija, dok po broju osvojenih čelnih mjesta ipak AKP ima više.

⁠Islamska Yeniden Refah partija Fatiha Erbakana je iznenađenje izbora, treći po snazi sa 3.5 miliona glasova (preko 6%), na 60 mjesta su zauzeli čelne pozicije.

Kada je riječ o gradonačelnicima ⁠Imamoglu je osvojio 50% u Istanbulu, dok je Yavas iz CHP u Ankari potukao oponente sa skoro 60%.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.