Poništiti raspodjelu sredstava i raspisati novi konkurs

To je veliki udarac na čast i dostojanstvo ovoga Grada, na šta mi u Skupštini ne smijemo ostati nijemi.
Numanović – Poništiti raspodjelu sredstava i raspisati novi konkurs za sufinansiranje medija_65f8f18c2a87f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Edin Numanović predložio je da Skupština grada Novog Pazara od Gradskog vijeća zatraži poništavanje rješenja o sufinansiranje medija po kojem je preko 80% sredstava dobila RTV Novi Pazar i ponovno raspisivanje istog, a sve u cilju ravnomjerne raspodjele novca.

“Nažalost, kako proteklih 8 godina tako i ove godine, više od 85 posto sredstava Gradsko vijeće dodijelilo je jednom mediju – Radio televiziji Novi Pazar, koja je, bez imalo okolišanja, televizija bliska i na raspolaganju SDP-u. Žalosno je da se nastavlja sa takvom praksom, čime Novi Pazar postaje rekorder po još jednom negativnom trendu u ovoj državi. Od ukupno do sada opredijeljenih 4 miliona eura, čak 3,4 miliona eura dodijeljeno je spomenutom mediju RTV Novi Pazar, što prelazi 85 posto ukupnog budžeta.To je zaista skandalozno i neprihvatljivo.

Nakon takve nepravedne podjele novca imali smo priliku gledati kako se 5 ili 6 medijskih kuća oglasilo sa najavom da će vratiti dodijeljena im sredstva. To je veliki udarac na čast i dostojanstvo ovoga Grada, na šta mi u Skupštini ne smijemo ostati nijemi. Skupština kao najviši organ Grada Novog Pazara ne smije nijemo posmatrati ovu situaciju. Te predlažem da se u dnevni red uvrsti posebna tačka dnevnog reda „Rasprava o sufinansiranju medijskih projekata na teritoriji Grada Novog Pazara iz budžeta za 2024. godinu“, sa prijedlogom da Skupština od Gradskog vijeća zatraži poništaj tog rješenja i ponovno raspisivanje istog, a sve u cilju ravnomjerne raspodjele novca.”

Prijedlog Numanovića nije usvojen jer ga nisu podržali odbornici vladajuće većine koju čine SDP i stranke okupljene oko srpske liste.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.