Bertolini u Novom Pazaru

Vidimo da se već ide ka određenoj transformaciji koja će dovesti do boljeg tretmana medija i civilnog društva.
Bertolini u Novom Pazaru: Pratimo način na koji se mediji tretiraju_65f3b1ad990be.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Nikola Bertolini izjavio je danas u Novom Pazaru da pažljivo prate na koji način se mediji tretiraju u zemljama kandidatima.

On je nakon predstavljanja projekta “Evropski putokazi” na novinarsko pitanje kako komentariše to što su šest medija odbili novac sa lokalnog konkursa, odgovorio da se medijske slobode i fer tretman novinara nalaze u samom temelju njihove zajednice.

“Pratimo situaciju. Vidimo da se već ide ka određenoj transformaciji koja će dovesti do boljeg tretmana medija i civilnog društva. Nećemo s druge strane komentarisati konkretne slučajeve, upravo zato što mi sarađujemo sa vladom i vlastima na ovim sistemskim pitanjima koje će obezbediti bolje uslove za sve”, poručio je Bertolini.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da mediji koji su nezadovoljni raspodelom novca na konkursu imaju pravo žalbe na takvu odluku.

“Postoji komisija koja je sastavljena od novinara. Znamo da je svake godine Regionalna (RTVNP) dobijala sve manje novca. Postoje neki kriterijumi. Vi imate svi pravo da uložite žalbu na te odluke”, kazao je Biševac.

Podsetimo, direktori i urednici šest medija iz Novog Pazara obavestili su Gradsko veće da odbijaju novčana sredstva koja je predložila Komisija za sprovođenje Konkursa za sufinansiranje medijskih projekata, a ovaj gradski organ usvojio.

U pismu, koje su potpisali urednici radija Sto plus, Sandžak televizije, portala A1tv, Free media, Takt media i Glasa islama, navode da su takvu odluku doneli u znak protesta, rezignirani činjenicom da je nastavljena dugogodišnja praksa neravnomerne i nepravedne raspodele sredstava iz gradskog budžeta.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.