Sluga dušmana

Smetaju im zastave sa ljiljanima, smeta im obilježavanje Dana nezavisnosti, smeta im sve što je kolektivna svijest jednog naroda koji je politički i društveni organiziran.
Ilustracija: Joey Guidone
Ilustracija: Joey Guidone
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Princip je isti, ostalo su nijanse. Da bi jedan narod uništio, a da uzrok uništenja ne bude mržnja prema tom narodu, nego radikalizam toga naroda, onda se napravi medija plan, kojim će taj narod satanizirati.

Upravo je na medijskoj sceni medija plan satanizacije Bošnjaka kroz konstantne napade na njihov identitet, suverenitet, vjerski integritet, kao i politički kolektivitet. Već odavno se bošnjački patriotizam oličen u ljubavi za Domovinu kao zemlju različitosti, kroz okupirane medije koji su najvjernije sluge dušmana nastoji predstaviti kao radikalizam i šovinizam, pa čak i primitivizam.

Posebno u tome prednjače moralni odrod koji imenom i prezimenom aludira da pripadaju bošnjačkom kolektivitetu. Neobjašnjivo je njihovo stanje i potreba da rade protiv istine i pravde, radi šake novca kojim kupuju ugodan život.

Svakodnevno je bošnjačko biće izloženo medijskoj torturi. Smetaju im zastave sa ljiljanima, smeta im obilježavanje Dana nezavisnosti, smeta im sve što je kolektivna svijest jednog naroda koji je politički i društveni organiziran.

Posljednje fašističko orgijanje američkog plaćenika i urednika Žurnala, Eldina Karića, te njegova nebulozna izjava da SDA, Željko Komšić i Benjamina Karić nastoje stvoriti ISIL u Bosni, svojevrstan je poziv na “internacionalni” linč svih građana koji se identifikuju, odnosno podržavaju SDA i DF.

Taj isti sluga neprijatelja Bosne, šuti kad se proslavlja dan početka genocida i UZP-a, kao dan tzv. Rs, šuti na HDZ-ovo orgija je za presuđenim ratnim zločincem Darkom Kordićem, šuti na križeve i krstove postavljanje po onim bosanskim brdima, šuti o zlostavljanju povratnika u entitet nastao na genocidu, o ugrožavanju osnovnih ljudskih prava i sloboda, te napade na povratnike na svoj ioprak u svojoj državi.

Smeta slugi Eldinu Kariću i borac i Zlatni ljiljan Armije RBiH Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, jer nije po mjeri velikohrvatske politike oličena u HDZ-u. Naravno smeta mu SDA kao branik ustavnosti, suvereniteta i integriteta BiH.

Sve ovom plaćenika smeta što stoji na putu izdajničkoj trojki i njihovim partnerima SNSD-u i HDZ-u, uništenja države.

Dobro ova plaćenićka sluga zna, koliko su ovakve izjave opasne po biološki opstanak Bošnjaka. Da su Bošnjaci prije četvrt vijeka bili žrtve genocida, a upravo izgovor za genocid zasnivao se na muslimanskom fundamentalizmu. Još se iskopavanju kosti onih koji su cijenu izmišljenog fundamentalizna platili životima, neki nikad ni pronađeni biti neće, a to Karića ne zanima. On svoj zadatak satanizacije Bošnjaka završava vrlo trezveno i u korist onih kojima je podjela Bosne i nestanak Bošnjaka glavni cilj.

Vakat je da u ovoj državi pored slobode govora bude i odgovornost iznošenja javnih stavova koji crtaju mete na čelo kako pojedincima, tako i kolektivitetu, koji svojim fašističkim izjavama stvaraju preduslovi za novi genocid nad Bošnjacima.

To koliko smo po tvojoj mantri radikalni naša je stvar, naše je pravo da budemo što jesmo, a ti Eldine Kariću radi svoga komoditeta budi sluga dušamana, ali treba da ti je jasno da nisu na prodaji država Bosna i Hercegovina, Bošnjaci, istina, pravda.

A mi ćemo, ako Bog da, kao i do sada, visoko podignuti naše zastave, ujediniti snage i braniti svetinju što Bosna se zove, od svih njezinih dušmana među kojima si i ti i Franjo i sva ostala izdajnička i dušmanska gamad.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.