Ida Prester predstavlja svoj prvi solo album SAD

Svaka od pjesama s albuma ima svoj spot i već je dobro poznata Idinoj publici, a album Sad nalazi se na svim streaming servisima.
IMG_3770
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ida Prester objavila je svoj dugoiščekivani prvi samostalni album Sad, a prati ga i poseban spot za novi singl Malo vremena. Ida s bendom Lollobrigida, zagrebačkom publikom te brojnim gostima iznenađenja u Tvornici kulture u petak, 22. marta 2024. godine priprema trostruki slavljenički tulum povodom 20 godina karijere, promocije prvog solo albuma i svog 45. rođendana!

Ida Prester već 20 godina djeluje na muzičkoj sceni, a album Sad njezino je prvo samostalno izdanje na kojemu je radila posljednje četiri godine. Na prvijencu su okupljeni dosad već objavljeni singlovi, a na njemu se nalazi i nova pjesma Malo vremena. Nekoliko je singlova na albumu nastalo u kreativnoj saradnji s mladim inspirativnim muzičarima – tu je saradnja s pocket palmom na pjesmama Sutra i Minuta te s beogradskim Fantomom na pjesmi Budalo, dok je pjesma Ljetna ljubav snimljena u kolaboraciji s DJ-em Last95.

– Album Sad nastajao je u posljednje četiri godine. Velik dio materijala snimila sam za vrijeme korone i izolacije u svojoj spavaćoj sobi. To je bilo izrazito teško razdoblje i privatno i poslovno, brak nam je bio u velikoj krizi. Pisanje pjesama bilo mi je spasonosna terapija. ‘Kvar’, ‘Dodir’, ‘Sad’, ‘Ljetna ljubav’, ’70’, kampanja protiv nasilja ‘Štit’ i druge pjesme predstavljaju moj mali audio dnevnik zadnjih nekoliko godina, u njima je puno meni važnih poruka. Pjesme na solo albumu razlikuju se od Lollobrigide, sporije su i aranžmanski slojevitije. Ipak, neobični tekstovi i autobiografske teme i dalje su tu, ništa se ključno nije promijenilo u zadnjih 20 godina, ostala sam uvijek ista. Pjesme su nastale u saradnji s brojnim producentima, najviše s pocket palmom iz Zagreba i Sergiom Loungem iz Beograda, rekla je Ida uz osmijeh. Svaka od pjesama s albuma ima svoj spot i već je dobro poznata Idinoj publici, a album Sad nalazi se na svim streaming servisima.

Zajedno s albumom objavljen je i spot za novu pjesmu Malo vremena za koju su muziku i aranžman radili Ida Prester i Matej Končan, a tekst je napisala Ida: Pjesmu ‘Malo vremena’ napisali smo moj slovenski klavijaturist Kleemar i ja prije 12 godina. Zanimljivo je kako su motivi koji se spominju u pjesmi i danas aktualni: potresi Japana, vulkani Sjevera, a malo vremena za nas – itekako prigodna poruka u ovom trenutku razvoja čovječanstva. Ovog smo proljeća pjesmu dotjerali i obogatili spotom čiju režiju potpisuje mlada autorica Emilija Stanišić. Emiliji je ovo ispitni rad na Fakultetu dramske umetnosti u Beogradu. Uvijek treba podržati mlade talente, nadamo se da će joj ‘Malo vremena’ donijeti sreću, poručila je zadovoljno Ida.

Jedinstvena, beskompromisna i karizmatična Ida svojom će beskrajnom pozitivom, britkim i angažiranim tekstovima na zagrebačkom koncertu pripremiti pravi ludi šljokičasti party. Sa svojim bendom Lollobrigida u Tvornici kulture nastupit će u sklopu turneje povodom 20 godina rada na kojoj će koncertno promovirati Idino prvo solo izdanje Sad. Sljedeća je postaja Dom omladine Beograda gdje će Ida nastupiti pred rasprodanom dvoranom 5. aprila.

Povodom velikog trostrukog tuluma 22. marta u Tvornici, Ida poručuje: Cijeli Lollobrigida bend bit će tamo, ekipa koja zajedno svira već 12 godina – moja Petrica, Džoni, Petar, Dragan i Sergio, a pridružit će nam se i neki stariji članovi, kao i gosti iznenađenja. Svirat ćemo sve pjesme s mog solo albuma – pjesmu ’70’, ‘Dodir’, ‘Kvar’, ali i starije pjesme koje su nam obilježile zadnjih 20 godina Lollobrigide – ‘Volim te’, ‘Sutra’, ‘Bivša cura’ i druge. Koncert režira Filip Renić (Jovanka Broztitutka), poznat po saradnji s Letom 3 i brojnim drugim izvođačima. Čeka vas spektakl!

Ulaznice po regular cijeni od 14 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.