Rukovodstvo BNV Na sastanku sa rektoricom DUNP

Delegacija BNV-a interesovala se za mogućnost otvaranja studijskog programa Bosanski jezik i uvođenja sadržaja iz bosanskog jezika, bošnjačke kulture i književnosti na drugim studijskim programima.
Predsjednica BNV dr. Pramenković na sastanku sa rektoricom DUNP dr. Dolićanin_65efb746d660c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Misala Pramenković razgovarala je sa rektorkom Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) Zanom Dolićanin o značaju te visokoškolske ustanove i otvaranju studijskog programa na bosanskom jeziku, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju DUNP-a, Pramenković je istakla da ova posjeta ima za cilj da ukaže na interes očuvanja postignutih rezultata i nastavka razvoja u smeru što kvalitetnijeg obrazovanja mladih.
“Delegacija BNV-a interesovala se za mogućnost otvaranja studijskog programa Bosanski jezik i uvođenja sadržaja iz bosanskog jezika, bošnjačke kulture i književnosti na drugim studijskim programima, kao i reakreditaciji postojećeg studijskog programa Srpska književnost i jezik”, piše u saopštenju.

Rektorka DUNP-a Zana Dolićanin istakla je da je saradnja sa tim nacionalnim organom od velike važnosti za tu visokoškolsku ustanovu.
“DUNP izaći će u susret svim zahtjevima koji su u skladu sa pravnom regulativom i podržeće sve ideje i projekte od opšteg interesa, ali najpre od interesa za mlade generacije koje se školuju“, rekla je Dolićanin.

Podsjetimo, BNVje prethodno izrazilo zabrinutost zbog aktuelnog stanja na DUNP-u, kao i zbog činjenice da rukovodstvo ove visokoobrazovne ustanove, na čelu sa rektorkom Zanom Dolićanin, nije imalo volje da razgovara sa njima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.