Pisani zahtjev za povratak u Mešihat IZ u Srbiji

Grijeh prema instituciji mi kao pojedinci nemamo pravo opraštati, ali grijeh prema pojedincima možemo da halalimo i opraštamo.
Šest „odbjeglih“ imama uputilo pisani zahtjev za povratak u Mešihat IZ u Srbiji_65ef0e39361de.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U prethodnih sedam dana, kako kaže predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, šest odbjeglih imama u pisanoj formi obratilo se Mešihatu za povratak iz pravajerske u jednu, jedistvenu, legitimnu zajednicu predvođenu muftijom Dudićem.

“Žele skinuti ljagu sa sebe. Većina njih ništa ne traže osim da ih tretiramo da nisu više odmetnuti iz ove zajednice već da pripadaju ovoj zajednici. Dakle, za sedam dana šest njih,” kaže muftija, dr Mevlud ef. Dudić, predsjednik Mešihata IZ u Srbiji.

Uskoro će biti saopštena i njihova imena.
“Ne da bismo se mi nešto dičili i ponosili s tim već i da vjernici znaju da oni više nisu s one strane pogrešnih i da ih tako ne tretiraju. Drago mi je da su to uradili. Smogli su snage i čestitam im. Kad zapadnete u ćorsokak ili blato  nemojte dozvoliti da ostanete trajno. Ustanite, sperite sa sebe što se može oprati. Grijeh prema instituciji mi kao pojedinci nemamo pravo opraštati, ali grijeh prema pojedincima možemo da halalimo i opraštamo.”

Čestita, kaže, i zajednici što je smogla snage i pored svega što se dešavalo, otvori vrata.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.