Konsolidacija SPP u Tutinu

Odbornici i načelnik su održali sastanak u Centrali sa predsjednikom stranke i rukovodstvom povjereništva u Tutinu.
Konsolidacija SPP u Tutinu: Vraćanje odbornika u matičnu stranku nakon frakcijskih previranja_65efbd48b0f0c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Stranka pravde i pomirenja obavještava javnost o značajnoj konsolidaciji unutar svojih redova u Tutinu. Nakon perioda unutrašnjih previranja, izazvanih izdvajanjem dvije frakcije koje su bez saglasnosti stranke pristupile novoj vlasti, frakcija okupljena oko Ljutvije Balkana se defakto raspala.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ovaj događaj doveo je do vraćanja mandata dva odbornika stranci, dok se treći, u društvu sa načelnikom opštinske uprave Farisom Rešovićem, vratio u legalan rad stranke. Odbornici i načelnik su održali sastanak u Centrali sa predsjednikom stranke i rukovodstvom povjereništva u Tutinu.

Bećo Alibašić, Aida Arslanović i Smail Alić su od sada dio odborničke grupe na čelu sa Mersudinom Kurtanovićem. SPP iskazuje odlučnost da prevlada interna neslaganja i poziva sve preostale odbornike da se reintegrišu u stranačke aktivnosti. S obzirom da aktuelna vlast u Tutinu ovim gubi većinu, Stranka pravde i pomirenja najavljuje razgovore o prekomponovanju vladajuće većine u Tutinu sa ciljem da se obezbijedi stabilna vlast do izbora uz poštovanje programskih ciljeva za koje se zalaže SPP kao najjača stranka u Sandžaku.

S obzirom na nadolazeće izbore, stranka ima cilj da osvoji većinsku podršku birača i preuzme punu kontrolu nad opštinskim upravljanjem u borbi za obnovu i progres u lokalnoj zajednici.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.