Bihorsko pero u potrazi za novim pričama

Konkurs će biti anoniman, sa jasno definisanim pravilima za slanje radova, a sve u cilju očuvanja objektivnosti i pravednosti.
Festival Zvičajne staze Bihor, 2024. godine
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U duhu obogaćivanja kulturne scene Bihora i njegovanja zavičajne baštine, NVO Centar za kulturu “Bihor” sa ponosom najavljuje otvaranje konkursa “Festival Zavičajne staze – Bihor 2024″, koji poziva pisce da svojim pričama odaju počast ovom bogatom i inspirativnom kraju.

Cilj ovog prestižnog konkursa jeste da pruži priliku autorima koji svojim jedinstvenim stilom i savremenim pristupom pisanja mogu stati rame uz rame sa literarnim velikanima poput Ćamila Sijarića, Mihaila Lalića, Ismeta Rebronje i mnogih drugih koji su svojim djelima obilježili književnost ovog regiona. Ovo je prilika da se kroz kratku priču, istraže teme zavičaja, migracija i ličnih traganja kroz kulturu i nasleđe Bihora.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane pisce do 7. juna 2024. godine, a rezultati će biti javno objavljeni. Pobednici će biti proglašeni na završnoj ceremoniji Festivala u avgustu, u Petnjici, đe će najbolje priče biti nagrađene ne samo plaketama i novčanim iznosima već i objavljivanjem u zborniku festivala.

Očekujemo rukopise koji će odražavati dubinu i snagu pripovijedanja, misaonost i modernost, originalnost i inventivnost, kao i stilsku i jezičku izbrušenost. Konkurs će biti anoniman, sa jasno definisanim pravilima za slanje radova, a sve u cilju očuvanja objektivnosti i pravednosti.

Pozivamo sve autore da se odazovu ovom konkursu i doprinesu svojim pričama očuvanju i promociji zavičajne tradicije i kulture. Radovi se primaju na adresu Centra za seoski razvoj u Petnjici, sa posebnom pažnjom na anonimnost učesnika. Ovo je prilika da se vaš glas čuje i vaša priča zabilježi u analima Bihorske književnosti.

Za sve dodatne informacije, autori se mogu obratiti NVO Centar za kulturu “Bihor” putem e-maila ck.bihor@ct-com.me ili putem telefona i Vibera na broj 069 061 003.

Očekujemo vaše priče koje će odisati duhom Bihora i unijeti nove boje u mozaik naše zajedničke kulturne baštine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.