Raspamećivanje Bošnjaka i drugih patriota

Kao noćna mora nam dođe ova istina da nju, koja je bila sa druge strane, odakle su ispaljivane granate na pijace, na redove za vodu, rado ugošćuje TVSA.
IMG_3736
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Članovi Mreže mladih Medžlisa IZ – Sarajevo u subotu, 17.2.2024. godine su na Igmanu dostojanstveno obilježili 30. godinišnjicu Igmanske – Ratne džamije. Bilo je prelijepo vijedeti 400 mladića i djevojaka na ovom za nas Bošnjake i druge patriote naše Domovine posebno važnom mjestu. Vihorile su se zastave sa ljiljanima na Igmanu i puno je bio srce vidjeti sve ove naše uzdanic, a omladincima je održan čas historije. Objašenjeno im je zašto i kako je tokom Višedržavne oružane agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu sagrađana Igmanska džamija. Mnogo korisnog su mogli čuti i vidjeti i uvjeren sam da su skoro sve zapamtili. Najzaslužniji za ovakve bitne i korisne događaje su uvaženi glavni imam MIZ-e Sarajevo Abdulgafar ef. Velić, njegovi saradnici i imami i ovom prilikom im se zahvaljujem. Prizori sa Igmana daju nadu da naša Domovina ima svoju budućnost, ali isti nisu bili interesantni za Televiziju Sarajevo, koja to nije zabilježila, pa čak nije prikazala niti jedan isječak sa Igmana. Neki drugi mediji su to uradili.

Umjesto da poprate ovakav značajan događaj, TVSA je vrijeme i prostor poklonila Svetlani Cenić, koja je oko 40 minuta bila gošća u programu. Ovo je još jedno ponižavanje patriota i Zemlje natopljene šehidskom i krvlju palih boraca. Sjećamo se kada je novinararska ekipa iz Haga u kojoj je bio Mirko Klarin vjerno prenijela Svetlanino svjedočenje u korist ratnog zločinca Momčila Krajišnika, koja je pred Haškim sudom 2006. g. tvrdila da Trnopolje nije bio konc logor. “Svedokinja je rekla da joj je objašnjeno da Trnopolje nije logor nego “Sabirni centar”, u kojem se okupljalo uglavnom muslimansko stanovništvo koje će biti transferisano gdje ko hoće. Ponovila je da je ulaz i izlaz u “Sabirni centar” bio slobodan i da je ona vidjela ljude koji su odlazili svojim kućama da pokupe stvari koje su zaboravili i vraćali se u Trnopolje.”

Zloglasni logor u kojem su zatočeni, a onda ubijani, mučeni i ponižavani nesrbi, Svetlana je opisala kao mjesto u koje se dolazi svojom voljom. I pored ovog svjedočenja protiv istine, a u korist zločinca Krajišnika, Svetlanu pozivaju na TVSA i ne pitaju je o ovom dijelu njene biografije, a ona je bila bliska i drugim ratnim zločincima. Tokom Višedržavne oružane agresije bila je dio tima Nikole Koljevića, također ratnog zločina. Ona je servisirala tu bandu krvnika. Nalazila se i u blizini Jovana Tintora, presuđenog ratnog zločinca iz Vogošće. Tintor je Svetlanu zaposlio u Općini Vogošća, dok je bila pod srpskom okupacijom. A živjela je tada u njegovoj kući. Znaju li sa TVSA koliko je u Vogošći ubijeno ljudi i da mnogi još uvijek traže tijela svojih očeva, sinova, braće….? Za to je odgovoran i Jovan Tintor, a Svetlana je bila uz njega. Ne treba nikada zaboraviti da je Tintor bio savjetnik krvniku Karadžiću tokom Višedržavne oružane agresije. Zamislite kako ga je samo savjetovao!

Kao noćna mora nam dođe ova istina da nju, koja je bila sa druge strane, odakle su ispaljivane granate na pijace, na redove za vodu, rado ugošćuje TVSA. Nisu je ni pomislili pitati o ovom ratnom i poratnom druženju i pomaganju zločincima. Nisu ni pomisli da je kritikuju. U isto to vijeme za TVSA su nepoželjna naša djeca koja nose kačkete sa ljiljanima i obilaze Igman i džamiju u srcu ove planine. Za neku novu Trojkinu TVSA bitnija je Svetlana, pomoćnica trojice ratnih zločinaca, nego 400 mladih ljiljana. Ove stvari će se snažno vratiti Trojki i njihovim poslušnicima na TVSA. Samo ste privremeno uspjeli zauzeti te pozicije da biste davali prostor saradnicima ratnih zločinaca, umjesto potomcima šehida i branitelja Republike Bosne i Hercegovine, isto kao što ste podmuklo uklonili ljiljan i šehidski nišan iz loga Fonda memorijala, pa ga pod pritiskom javnosti ponovo vratili.

Narode, pamti i nikada više ne ponavljaj izborne greške!!!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.