Filozofija Scent pairing

Mirisnom ambijentu koji stvoriš u prostoru trebaš dati jednaku pažnju kao mirisu koji nanosiš na kožu.
Ilustracija: Ruvi Kumar
Ilustracija: Ruvi Kumar
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Znaš li da je miris, uz to što je jedan od najsnažnijih, isto tako i najprimitivniji ljudski osjet? Nije tajna da miris može itekako utjecati na raspoloženje, a neki mirisi, čak i kada ih osjetiš na trenutak, te mogu instantno teleportirati na neko davno zaboravljeno mjesto, ili te podsjetiti na nekoga na koga si možda skroz zaboravio/la.

Imajući to na umu, jako puno ljudi danas mirise smatra ključnim dijelom svoje osobnosti, te je veliki trend postao imati svoj signature miris koji niko drugi nema, ali koji istovremeno izaziva reakciju gdje god se pojavi. Kombiniranje više različitih mirisa je riskantno, te je jako tanka granica između savršenog i pretjeranog. No danas, brendovi se sve više okreću izbirljivim tendencijama današnjih potrošača, te stvaraju proizvode laganih, no upečatljivih nota koje se mogu lako međusobno kombinirati.

Scent pairing  je filozofija kojom se vodi Jo Malone London prilikom stvaranja svakog proizvoda kako bi nositelje svojih mirisa potaknuti da razmišljaju u slojevima, da se ne boje kombinirati spojivo s ne spojivim, da budu hrabri i razmišljaju izvan okvira. Tko kaže da zaigrani miris citrusa nije dobra kombinacija s hladnim notama sandalovine?

No, kada spominjemo kombiniranje mirisa, ne referiramo se samo na mirise. Kreme za ruke, losioni za tijelo, gelovi za tuširanje, šamponi za kosu – svi ti proizvodi su ispunjeni mirisnim notama koje, kada se pametno iskombiniraju, mogu savršeno nadopunjavati jedni druge, i stvoriti unikatni miris koji će pripadati samo tebi. Tu u priču ulazi Scent pairing, metoda kojom možeš stvoriti slojevitu aromu mirisa na nekoliko dimenzija, a proizvodi s potpisom Jo Malone London su savršeni za eksperimentiranje.

Svaki proizvod u ponudi je kreiran s proizvodima izuzetno velike kvalitete, odabrani od strane vrsnih kreatora mirisa. Bilo da si obožavatelj/ica hladnih, zemljanih nota s drvenastim aromama, ili nježnih cvjetno-citrusnih mirisa koji odišu ljetom, u ateljeu Jo Malone London ima ponešto za svakoga. Kombinacijom mirisa za koje inače misliš da se ne mogu kombinirati možeš postići neočekivano, te kreirati svoj vlastiti signature miris koji će svih podsjećati na tebe. Zar ne bi bilo super cool mirisati kao nitko drugi na ovom svijetu?

Otići ću korak dalje, i podsjetiti te da svaki prostor ili događaj može poprimiti skroz jednu novu dimenziju, ako je popraćen posebnim, unikatnim mirisom koji se nekada osobama ureže u sjećanje više nego ono što vide oko sebe. Dogodi li ti se nekad, da u prolazu, tvoj nos zapazi neki miris koji nije osjetio odavno, te se na trenutak teleportiraš u neki daleki, dragi događaj na koji si skroz zaboravio/la?

Mirisnom ambijentu koji stvoriš u prostoru trebaš dati jednaku pažnju kao mirisu koji nanosiš na kožu. Jo Malone Landon upravo na to misle kada stvaraju svoje mirisne svijeće koje dolaze u istim mirisnim notama kao mirisi. Želiš da tvoja spavaća soba miriše poput tebe, bez da špricaš miris po prostoriji? Problem riješen.

Ako nisi upoznat/a s mirisima ovog kultnog Londonskog brenda, predstavljamo vam četiri glavna mirisa koje obožavaju žene i muškarci diljem svijeta, i koji se međusobno mogu savršeno kombinirati:

Jo Malone Myrrh & Tonka miris u sebi sadrži aromu soka stabla mira, ljekovite biljke iz Namibije, u kombinaciji s neodoljivo slatkim akordima vanilije. Miris se otvara visokim aromatičnim notama svježe lavande koja na sebi ima ostatke pčelinjeg meda. U srcu se nalaze akordi stabla mira, drevne ljekovite biljke iz Afrike, ispunjene toplim notama koje stvaraju orijentalnu atmosferu. Bazna nota su tonka mahune, karakteristični dodatak svih orijentalnih i drvenastih parfema, u kombinaciji s notama vanilije, badema i duhana.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt miris ima osvježavajući miris šume, svježeg zraka, valova koji udaraju u klifove i slobodnog, neustrašivog duha. Mirisa se otvara začinskom notom ambrette, sastojka koji je na granici drvenastog i cvjetnog, topao, sladak i pomalo orašast. U srcu parfema se nalazi morska sol, hrskave teksture i neodoljivog morskog mirisa koji u miris unosi dašak svježine. Bazna nota je kadulja, biljka koja odiše aromatičnim tonovima koji donose prirodnu dubinu ovoj kompoziciji.

Jo Malone English Pear & Freesia je miris jeseni pretočen u bočicu kolonjske vodice. Senzualna svježina cvijeta frezije i sočna aroma zrele kruške su idealna topla kombinacija. Ovaj ugodni miris se otvara sočnim notama kruške viljamovke. Ovaj neobični i inovativni sastojak treba doseći točan nivo zrelosti da bi se postigao određen ton koji odgovara kompoziciji, a u ovom mirisu se kombinira s visokim notama egzotične dinje. Glavna nota jezgre mirisa je engleska frezija, cvijet delikatnog i distinktivnog mirisa, u kombinaciji s ružom. Bazu parfema čine drvenaste i duboke note patchoulija, ambera i mošusa.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.