Velika međunarodna konferencija u Sarajevu

Cilj ove konferencije je uspostaviti efikasniji dijalog i međusobno razumijevanje među članovima parlamenata i vjerskim vođama radi kolektivnog rješavanja pitanja od zajedničkog interesa.
Velika međunarodna konferencija u Sarajevu: Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot_65ca243e042c5.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U Sarajevu se danas, u organizaciji Muslimanske svjetske lige „Rabita“ i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, održava Međunarodna konferencija „Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot“.
Konferencija se održava u Velikoj sali zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Na konferenciji učestvuje predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr Mevlud ef. Dudić.

Cilj ove konferencije je uspostaviti efikasniji dijalog i međusobno razumijevanje među članovima parlamenata i vjerskim vođama radi kolektivnog rješavanja pitanja od zajedničkog interesa; jačati širu saradnju i solidarnost između parlamenata, vjerskih zajednica, akademske zajednice, civilnog društva, predstavnika međunarodnih organizacija i ambasada, preduzeća, organizacija mladih, državnih službenika, medija i svih ostalih aktera; poslati univerzalne poruke mira, tolerancije i suživota, s obzirom na izazove, nepravde i sukobe koji se događaju širom svijeta; odbaciti sve oblike nasilja, govora mržnje, kršenja ljudskih prava i vrijeđanja vjerskih prava i sloboda svih ljudi bez obzira na njihovu vjeru i uvjerenje; promovirati umjerenost, međuvjerski i međukulturalni dijalog te vjersku, etničku i kulturnu raznolikost kao most za dijalog, razumijevanje i saradnju za dobrobit cijelog čovječanstva, i dr.

Na otvaranju će se obratiti Željko Komšić – predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić – član Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Husein ef. Kavazović – reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Vladislav Topalović – Mitropolija dabrobosanska, Tomo Vukšić – vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, Jakob Finci – predsjednik Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini, Benjamina Karić – gradonačelnica Grada Sarajeva, Nj.E. Mohammad bin Abdulkarim Al-Issa – generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta i predsjednik Organizacije muslimanskih učenjaka.

Ekipa Sandžak TV medijski prati ovaj događaj.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.