Unikatna streetwear kolekciju inspiriranu Olimpijadom

Ova kolekcija nije samo odjeća; ona je naša strastvena predanost izgradnji budućnosti koja će nositi prepoznatljivu viziju Sarajeva.
HooDie predstavlja unikatnu streetwear kolekciju inspiriranu Olimpijadom_65c2c25d79117.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U znak počasti nezaboravnom trenutku iz prošlosti grada, 40 godina od Zimskih Olimpijskih Igara 1984, streetwear brend HooDie predstavlja izuzetnu kolekciju – The Future of Olympic Legacy – koja će postati dio Olimpijskog Muzeja Sarajevo. Kolekcija donosi snažan spoj sjećanja i savremene kreativnosti, ističući Sarajevo kao izvor inspiracije i obilježavajući značajan jubilej. Kao modeli kampanje našao se talijanski muzički dvojac Jas&Jay, koje su nedavno nastupile na Bjelašnici,

– Sarajevo je moja nepresušna inspiracija, a 40. godišnjica Olimpijade pruža nam priliku da se prisjetimo veličanstvenog trenutka iz naše prošlosti, ističe co-founder i kreativni direktor HooDie brenda, dizajner kolekcije Timur Stroil. Ova kolekcija nije samo odjeća; ona je naša strastvena predanost izgradnji budućnosti koja će nositi prepoznatljivu viziju Sarajeva. Sarajevo treba uzbuđenje koje smo imali tada, koje danas imamo samo tokom SFF-a, trebamo nove brendove, pod tim ne mislim na modne, već fesitvalske. Sarajevo treba uzbuđenje dešavanja, ali vođeno kuratorskom vještinom dobro izbrušenih standarda ukusa.

HooDie The Future of Olympic Legacy kolekcija ne predstavlja samo modni izraz, već i emotivan omaž trenutku koji je oblikovao karakter grada. Svaki komad odjeće nosi u sebi duh zajedništva, hrabrosti i predanosti razvoju grada koji volimo.

Saradnja s Olimpijskim muzejem Sarajevo dodatno obogaćuje ovu priču. Senzibilnost i vizionarstvo kreativnosti je ovu saradnju učinilo mogućom zahvaljujući kreativnom direkrtoru Olimpijskog Muzeja Sarajevo, Merselu Bujaku. Kolekcija će biti postavljena u izložbenom prostoru, čineći novi korak u lijepome što ostavljamo našem Sarajevu.

Ono što će najviše radovati ljubitelje Sarajeva a pogotovo Oplimpijade je da će svi komadi iz HooDie x Future Legacy kolekcije biti dostupni za kupovinu. Već sada možete posjetiti Instagram profil @Hoodie.cnu i napraviti pre-order za trenerke.

Kroz ovu kolekciju, HooDie ne samo da slavi prošlost, već stvara most prema budućnosti, omogućujući svakome da nosi komade koji odražavaju ljubav prema Sarajevu i zajedničku viziju bolje sutra.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.