Nemate izborni legitimitet

Neposredno prije glasanja, Skupštinu su napustili odbornici SDA Sandžaka, dok opozicioni odbornici SPP-a i odbornik GPS-a nisu učestvovali u glasanju.
NEMATE IZBORNI LEGITIMITET – Odbornici SPP-a napustili sjednicu Skupštine_65c0efd9ef741.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Danas se održala konstitutivna sjednica Skupštine Novog Pazara. Nakon potvrđivanja mandata, uslijedio je izbor predsjednika Skupštine Novog Pazara, a kandidat za tu funkciju je član SDP-a Samir Lekić.

Neposredno prije glasanja, Skupštinu su napustili odbornici SDA Sandžaka, dok opozicioni odbornici SPP-a i odbornik GPS-a nisu učestvovali u glasanju.

Ukupno 24 odbornika su tajnim glasanjem ZA ili PROTIV birala novog predsjednika Skupštine, nakon glasanja 23 glasačka listića bila su ispravna sa zaokruženim ZA, dok je jedan listić bio sporan, jer ZA nije zaokruženo na predviđenom mjestu, pa nije bilo većine za izbor Lekića.

Predsedavajući, najstariji odbornik Jonuz Džanković (SPP), iznio je odluku o odgađanju izborne Skupštine za mjesec dana.

U znak protesta, članovi SPP-a su izašli do govornice noseći transparent s natpisom “Nemate izborni legitimitet”, a potom napustili sjednicu Skupštine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.