Djeca kroz igru stvaraju vještine

Djeca kroz igru uče i razvijaju nove vještine jer igra ima ključnu ulogu u stvaranju snažne osnove za učenje.
Studentice UNINP: Djeca kroz igru stvaraju vještine_65c0e9b51b653.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Studentice 4. godine Departmana za pedagoške i psihološke nauke smjer vaspitač, ručno su izradile lutke od prirodnih materijala. Vještina, kreativnost, želja da se učestvuje u razvoju djeteta glavni su motivi. Jedna od njih napravila je „Slagalicu“, vrlo privlačnu za djecu, a druga „Veselu vjevericu“.

–Napravljena je da bi kod djece podstakla logičko razmišljanje i kreativnost. Djeca će usvajati matematičke vještine kao i prepoznavanje oblika, poput kruga i ispisanih brojeva koje djeca uče kroz igru. Smatram da je bitno da djeca kroz igru uče i razvijaju nove vještine jer igra ima ključnu ulogu u stvaranju snažne osnove za učenje, ističe Sarah Dautović.

Funkcija “Vesele vjeverice” je da kod djece razvija  finu motoriku.
–Imamo i razvoj socijalnih vještina ali smo ubacili i metodiku fizičkog vaspitanja gdje će dječaci nositi vjevericu na jednoj ruci i skakutati na jednoj nozi, dok će djevojčice vjevericu nositi u jednom određenom pravcu a također se mogu i takmičiti, kaže Dijana Knežević.

Sve igračke napravljene u sklopu projekta studentica četvrte godine Univerziteta u Novom Pazaru, smjer vaspitači, bit će poklonjene predškolskim ustanovama.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.