Bzenićeve skulpture sutra u Novom Pazaru

Učesnik je mnogobrojnih kolonija u zemlji i inostranstvu. 2007. godine predstavlja Srbiju na Internacionalnom simpozijumu skulpture “Brankusijana” u Rumuniji.
Bzenićeve skulpture sutra u Novom Pazaru_65bc25ad34407.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Sutra će u Galeriji MMC, biti otvorena izložba skulptura Gorana Bzenića.

Umetnik je rođen u Trsteniku 1966. godine, gde je završio i srednju matematičku školu, a potom Likovnu akademiju, vajarski smer u Prištini. Pored skulpture bavi se fotografijom, scenografijom i mozaikom.

Učesnik je mnogobrojnih kolonija u zemlji i inostranstvu. 2007. godine predstavlja Srbiju na Internacionalnom simpozijumu skulpture “Brankusijana” u Rumuniji, prenosi RTV  Novi Pazar.

Izlagao je na mnogim grupnim izložbama i samostalno u zemlji i inostranstvu. Realizovane skulpture u prostoru mu se nalaze u Trsteniku, Trgu Žiu (Rumunija), Peštišani (Rumunija), Sevlijevo (Bugarska), Pavlikeni (Bugarska), Šumen (Bugarska)… Radi u Umetničkoj školi u Kraljevu kao profesor na predmetima vajanje, crtanje i višemedijsku umetnosti. Živi i stvara u Donjoj Crnišavi kod Trstenika.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.