Koalicija u Tutinu na ivici raspada zbog sukoba oko fotelja

Ogorčenje među građanima raste zbog percepcije da su interesi političkih aktera više usmjereni na vlastitu korist nego na dobrobit opštine i njenih stanovnika.
Koalicija u Tutinu na ivici raspada zbog sukoba oko fotelja_65bb0119230c0.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Koalicija vladajućih stranaka u Tutinu suočava se sa prijetećim raspadom samo 20-tak dana nakon njenog formiranja.

Glavni problem nove vlasti je podjela funkcija unutar koalciije, jer se čini da je veća pažnja posvjećena osiguravanju fotelja nego brizi o građanima i stvarnim promjenama.

Dio nove vlasti – grupa odbornika okupljena oko Zaim Redžepovića, grupa odbornika okupljena oko Ljutvije Balkana, SDP i Adnan Šehović uputili su pismo predsjednku Grupe građana “Tutin na prvom mjestu” Bajru Gegiću u kojem zahtjevaju da prepusti mjesto predsjednika opštine drugom kandidatu. Kao razlog za ovaj potez navode nepoštivanje koalicionog dogovora u dijelu raspodjela funkcija.

Kako nezvanično saznajemo, Zaim Redžepović je posebnim pismom uslovio Bajra Gegića da funkciju predsjendika Opštine prepusti njegovoj grupi.

Ovaj naglasak na foteljama i ličnim interesima vodi destabilizaciji trenutne vlasti, a dodatan problem predstavlja i neusvajanje budžeta, te će se situacija dodatno pogoršati, što prijeti uvođenjem prinudne uprave. Ogorčenje među građanima raste zbog percepcije da su interesi političkih aktera više usmjereni na vlastitu korist nego na dobrobit opštine i njenih stanovnika.

Podsjećamo da je nova vlast prethodno obećavala progres i boljitak za Tutin, ali su nastavili politiku svojih prethodnika po pitanju odnosa prema Islamskoj zajednici, te diskriminaciji u čišćenju puteva.

Stranka pravde i pomirenja, najjača opoziciona stranka u Tutinu, koju predvodi po anketama sve popularniji povjerenik Mersudin Kurtanović, se oglasila da ostaje u opoziciji, jer nova vlast nije ispravila nepravdu prema rahmetli Muftiji, kako je obećala, a da će na narednoj sjendici Predsjedništva donijeti odluku o dvijema grupama odbornika okupljeni oko Zaim Redžepovića i Ljutvije Balkana koji su otkazali poslušnost.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.