Alternativna modna revija CENZURA

Kroz svoje kreacije, ovi dizajneri i idzjanerice će istražiti ulogu koju cenzura ima u društvu i na koji način je možemo doživjeti.
Alternativna modna revija CENZURA okuplja dizajnere i dizajnerice iz Beograda i Sarajeva_65bada0bd8f9a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U subotu, 3. februara, s početkom u 19:00, prostor Miljenko Dereta u Beogradu postaje domaćin alternativnoj modnoj reviji pod nazivom Cenzura. Ova revija predstavlja kulminaciju kreativnosti dizajnera i dizajnerica iz Beograda i Sarajeva u saradnji sa modnim pokretom IMPAKT, posvećenim spajanju umjetnika na području Balkana kroz konceptualne modne performanse.

Na reviji će se predstaviti tri talentovana dizajnera iz Sarajeva: Ana Dutina, Samir Mrković i Emina Veladžić, zajedno sa beogradskim dizajnerom, Milutinom Lađevićem. Kroz svoje kreacije, ovi dizajneri i idzjanerice će istražiti ulogu koju cenzura ima u društvu i na koji način je možemo doživjeti.

Cenzura je dio projekta Western Balkan Silk Road – A Thread of Reconciliation, koji je dobio podršku Western Balkans Youth Cultural Funda, inicijative pokrenute od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO). Ovaj projekt finansira Nemačka ambasada u Srbiji, podržavajući ideju spajanja mladih talenata iz regiona Balkana.

Očekujemo da će ova revija pružiti jedinstvenu perspektivu o tome kako umjetnici vide cenzuru u društvu i doprineti dijalogu o slobodi izražavanja kroz modu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.