Alternativna modna revija CENZURA

Kroz svoje kreacije, ovi dizajneri i idzjanerice će istražiti ulogu koju cenzura ima u društvu i na koji način je možemo doživjeti.
Alternativna modna revija CENZURA okuplja dizajnere i dizajnerice iz Beograda i Sarajeva_65bada0bd8f9a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U subotu, 3. februara, s početkom u 19:00, prostor Miljenko Dereta u Beogradu postaje domaćin alternativnoj modnoj reviji pod nazivom Cenzura. Ova revija predstavlja kulminaciju kreativnosti dizajnera i dizajnerica iz Beograda i Sarajeva u saradnji sa modnim pokretom IMPAKT, posvećenim spajanju umjetnika na području Balkana kroz konceptualne modne performanse.

Na reviji će se predstaviti tri talentovana dizajnera iz Sarajeva: Ana Dutina, Samir Mrković i Emina Veladžić, zajedno sa beogradskim dizajnerom, Milutinom Lađevićem. Kroz svoje kreacije, ovi dizajneri i idzjanerice će istražiti ulogu koju cenzura ima u društvu i na koji način je možemo doživjeti.

Cenzura je dio projekta Western Balkan Silk Road – A Thread of Reconciliation, koji je dobio podršku Western Balkans Youth Cultural Funda, inicijative pokrenute od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO). Ovaj projekt finansira Nemačka ambasada u Srbiji, podržavajući ideju spajanja mladih talenata iz regiona Balkana.

Očekujemo da će ova revija pružiti jedinstvenu perspektivu o tome kako umjetnici vide cenzuru u društvu i doprineti dijalogu o slobodi izražavanja kroz modu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.