Novi kotao za grijanje u OŠ „Meša Selimović“

Želim da pozovem državu i sva ministarstva da posebnu pažnju usmere na ulaganje u obrazovanje i infrastrukturu u školama koje su u lošem stanju.
Ministar Đerlek pustio u rad novi kotao za grijanje u OŠ „Meša Selimović“_65b9a97badcce.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i direktor Osnovne škole „Meša Selimović“ u mestu Ribariće (opština Tutin) Harun Preljević, pustitili su u rad novi kotao i renoviranu kotlarnicu u ovoj prosvetnoj ustanovi.

„Divan doček i priredba koju ste nam priredili, ne samo da nas motiviše, već dodatno obavezuje da još više ulažemo u ono što je naše najveće bogatstvo, a to su deca i obrazovanje. Posebno mi je drago što će učenici imati tople prostorije i bolje uslove za školovanje. Ovom prilikom želim da pozovem državu i sva ministarstva da posebnu pažnju usmere na ulaganje u obrazovanje i infrastrukturu u školama koje su u lošem stanju“, izjavio je ministar Đerlek obraćajući se predstavnicima medija, učenicima, roditeljima, nastavnicima i osoblju škole.

Nastavnici i 456 đaka OŠ „Meša Selimović“ boraviće u toplim učionicama zahvaljujući renoviranju dotrajale kotlarnice i sredstvima za novi kotao za koje je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj izdvojilo 3.6 miliona dinara odnosno 80 odsto potrebnog iznosa od 4.558.380 dinara.

„Grejna sezona je započela zagrevanjem učionica eletričnim grejalicama i to nije bila adekvatna sobna temperatura, ali je ministarstvo izašlo u susret našem zahtevu. Posebno želim da se zahvalim ministru jer je razumeo naš problem“, izjavio je direktor škole Preljević uručivši tom prilikom zahvalnicu Ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoja.

Opština Tutin je jedna najnerazvijenijih opština u našoj zemlji kojoj su potrebne ozbiljne investicije. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj na više načina pomaže opštini Tutin, a vrednost sredstava uloženih sufinansiranjem u ovom mandatu je 20,6 miliona dinara.

Ministarstvo i Vlada Republike Srbije će nastaviti sa ulaganjima i naporima u rešavanju problema sa kojima se građani svakodnevno suočavaju realizacijom novih projekata i u 2024. godini.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.