Nedostatak vjere i smisla života

Mi imamo materiju, ali nemamo slobodu, imamo mišiće, ali nemamo moral, imamo znanje, ali nemamo ljubavi.
Ilustracija: Sara Mohamed Yaso
Ilustracija: Sara Mohamed Yaso
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Tajna anksioznosti je u tome što živimo bez vjere i istinskog uvjerenja. Naša vjera je samo prividna, riječi na jezicima u određenim situacijama, a namaz se obavlja po običaju.

Anksioznost je prava duhovna bolest. Njen uzrok je nedostatak smisla života. Naučnu i materijalnu superiornost savremenog čovjeka nije pratila duhovna superiornost.

Mi smo divovi u alatima i mašinama – automobili, avioni, projektili i sateliti -, ali mi ostajemo patuljci u našoj mudrosti. Mi imamo materiju, ali nemamo slobodu, imamo mišiće, ali nemamo moral, imamo znanje, ali nemamo ljubavi.

Savremena civilizacija ima ozbiljan nedostatak i poremećaj žlijezda, hormona, duhovnosti i morala. Riječ duhovnost ili moralnost uvijek ostaje neshvatljiva za anksioznu osobu. Ona trpi i pati, ali briše obične razloge za koje misli da su razlozi njegove bijede i nesreće. Mogućnost spasa je u pojavi duhovne istine koja ispunjava potrebe našeg superiornog naučnog uma i daje našim razvojnim moćima potrebno razumijevanje.

Traganje za vjerom, ovo je rješenje. Pronađi svoju vjeru ako si zabrinut i ako patiš od anksioznosti. A kada nađeš vjeru, naći ćeš sebe.

Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.