Novi Pazar dobio kamion za reciklažu tekstilnog otpada

Tokom sastanka istaknuto da je ovo samo jedan u nizu projekata koji će se realizirati u narednom periodu.
Ilustracija: Ally Clouspy
Ilustracija: Ally Clouspy
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Povodom projekta “Smanjenje ugljeničnog otiska lokalnih zajednica primjenom principa cirkularne ekonomije u Republici Srbiji – Cirkularne zajednice”, uz finansijsku podršku Globalnog fonda za životnu sredinu koje Ministarstvo zaštite životne sredine i UNDP sprovode u jedinicama lokalne samouprave, predstavnici UNDP-a su se sastali sa Biševac Nihatom u Gradskoj upravi.

U sklopu ovog projekta, grad Novi Pazar dobio je kamion za reciklažu tekstilnog otpada. Tokom sastanka istaknuto da je ovo samo jedan u nizu projekata koji će se realizirati u narednom periodu.

Šefica odsjeka za komunalne djelatnosti Malića Plojović ističe da grad nastoji pospješiti i konstantno raditi na razvoju cirkularne ekonomnije.

Ovakvi projekti pojačavaju svijet o značaju cirkularne ekonomije. Ono što je za nekog do juče bio otpad, sada je značajan resurs za nešto drugo, ističe Vladimir Jovanović, projektni koordinator Programa UN-a za razvoj.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.