Kreću krivične prijave

Dr Numanović najavljuje da će SPP iscrpiti sve pravne mehanizme kako bi se javnost upoznala sa malverzacijama Gradske izborne komisije.
IMG_3180
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Potpredsjenik Stranke pravde i pomirenja dr Edin Numanović upoznao je javnost sa trenutnim procesima koji su pokrenuti u cilju zaštite slobodne volje građana izraženom na lokalnim izborima 17. decembra u Novom Pazaru.

Dr Numanović najavljuje da će SPP iscrpiti sve pravne mehanizme kako bi se javnost upoznala sa malverzacijama Gradske izborne komisije.

U posljednjem dopisu stranke istaknute su nepravilnosti na 14 biračkih mjesta, te je zatraženo ponavljanje izbora, ali je GIK izbjegla staviti ovo pitanje na dnevni red, tvrdeći da im e-mail ne funkcionira kako treba.

Suočeni sa ovakvim postupanjem, Numanović najavljuje da će uskoro pokrenuti krivične prijave i tužbe u cilju zaštite izbornog legitimiteta Grada Novog Pazara. Ova najava označava početak novog vida pravne borbe kojom Stranka pravde i pomirenja planira odbraniti integritet izbornog procesa i osigurati da volja građana bude pravilno ispoštovana.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.