Kreću krivične prijave

Dr Numanović najavljuje da će SPP iscrpiti sve pravne mehanizme kako bi se javnost upoznala sa malverzacijama Gradske izborne komisije.
IMG_3180
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Potpredsjenik Stranke pravde i pomirenja dr Edin Numanović upoznao je javnost sa trenutnim procesima koji su pokrenuti u cilju zaštite slobodne volje građana izraženom na lokalnim izborima 17. decembra u Novom Pazaru.

Dr Numanović najavljuje da će SPP iscrpiti sve pravne mehanizme kako bi se javnost upoznala sa malverzacijama Gradske izborne komisije.

U posljednjem dopisu stranke istaknute su nepravilnosti na 14 biračkih mjesta, te je zatraženo ponavljanje izbora, ali je GIK izbjegla staviti ovo pitanje na dnevni red, tvrdeći da im e-mail ne funkcionira kako treba.

Suočeni sa ovakvim postupanjem, Numanović najavljuje da će uskoro pokrenuti krivične prijave i tužbe u cilju zaštite izbornog legitimiteta Grada Novog Pazara. Ova najava označava početak novog vida pravne borbe kojom Stranka pravde i pomirenja planira odbraniti integritet izbornog procesa i osigurati da volja građana bude pravilno ispoštovana.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.