Gušenje slobode govora u Novom Pazaru

Zalažemo se za poštovanje prava svakog čoveka i to je bila jedina namera protesta koji su inicirali građani koji su nezadovoljni prekrajanjem njihove izborne volje.
Demantij ministra Đerleka u Kuriru i Pinku – Lažnim optužbama SDP prekraja izborne rezultate i guši slobodu govora u Novom Pazaru_6588e8651ca9e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Povodom teksta u štampanom izdanju Kurira pod naslovom “SKANDALOZNO: Zukorlićev sin i ministar iz redova SPP na čelu kolone koja pravi haos u Pazaru i SRAMNO VREĐA predsednika Vučića” i istog teksta na portalu www.kurir.rs, oštro demantujem lažne optužbe koje su navedene sa ciljem dezinformisanja kompletne javnosti.

Optužbe i laži koje su iznete, predstavljaju pokušaj zloupotrebe vlasti u Novom Pazaru i prekrajanje izborne volje građana, od strane Sandžačke demokratske partije (SDP), na čelu sa Rasimom Ljajićem, koja se ne miri sa lošim izbornim rezultatom i ne prihvata da Stranka pravde i pomirenja (SPP) beleži rekordnu podršku u Novom Pazaru, o čemu svedoče rezultati aktuelnih, ali i prethodnih lokalnih izbora.

Prva poruka koju sam uputio na protestu jeste bila da smo svi mi braća i sestre bez obzira na stranačku, versku i nacionalnu pripadnost i da je svaki pokušaj provokacija i fizičkog obračuna pogrešan i neprihvatljiv za nas. Za vreme trajanja kampanje, cepali su nam transparente i fizički nasrtali na naše aktiviste, ali smo mi sve vreme pozivali na mir, pa se vrlo lako može zaključiti da je nasilni način borbe za vlast svojstven isključivo Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP – u), a da se Stranka pravde i pomirenja (SPP) protivi svakoj upotrebi nedemokratskih i neljudskih mera i apsolutno se ograđujemo od bilo kakve primene sile.

Svaka priča o jednonacionalnoj vlasti u multietničkom Novom Pazaru je takođe tendeciozna, neistinita i besmislena i predstavlja pokušaj Rasima Ljajića da nam inputira nešto što apsolutno nema nikakve veze sa našom politikom i našim stavovima. Kao stranka, zalažemo se za poštovanje prava svakog čoveka i to je bila jedina namera protesta koji su inicirali građani koji su nezadovoljni prekrajanjem njihove izborne volje i kojima su prisustvovali i Srbi i Bošnjaci.

Na svega dvadeset metara od kolone su se nalazile pristalice SDP-a, Rasima Ljajića koje su na krajnje uvredljiv način provocirale građane koji mirno šetaju i protestuju što je njihovo Ustavom i Zakonom garantovano pravo. Za potrebe održavanja protesta, sprovedene su sve neophodne zakonske procedure i skup je uredno prijavljen policijskim organima.

Sa ciljem da zaštitim sve građane koji su želeli da nam pruže podršku za iskazivanje slobodne volje u vidu mirnih protesta, lično sam stajao u masi, zajedno sa Usameom Zukorilićem izmedju policije i isprovociranih građana, koji su doživeli uvrede i psovke od strane određenih pristalica SDP stranke Rasima Ljajića, sa ciljem da sprečimo bilo kakve incidente, što možete proveriti na svim dostupnim snimcima, kako sa lokalnih televizija, tako i sa lokalnih portala.

Takođe, pokušaj spominjanja predsednika Aleksandra Vučića od strane nekoliko pojedinaca koji nemaju apsolutno nikakve veze sa Strankom pravde i pomirenja smo istog momenta sprečili, jer je i to bio jedan od pokušaja miniranja protesta koji apsolutno nemaju nikakve veze sa predsednikom države, već sa grubim kršenjem izbornih pravila i izbornog procesa u Novom Pazaru, kao i radom Gradske izborne komisijom (GIK) od koje smo tražili detaljan uvid u izborni materijal uz prisustvo predstavnika i opozicije i vlasti, ili ponavaljanje izbora u Novom Pazaru.

Kao ministar u Vladi Republike Srbije, sa ponosom ističem da sam uložio maksimalne napore da za nepunih godinu dana u svim delovima Srbije sufinasiramo i realizujemo 91 razvojni projekat za podizanje životnog standarda i unapređenje kvaliteta života naših građana, kao i da u svojstvu člana Vlade kroz druge aktivnosti dajem ogroman lični doprinos za našu državu i sve njene građane, što javnost u Srbiji jako dobro zna. Nastaviću i dalje sa istom praksom, jer kao ministar svih građana imam odgovornost i potrebu da doprinesem boljitku života svakog čoveka u Srbiji, navodi se u odgovoru Edina Đerleka, ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj Srbije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.