12. Street Arts Festivala Mostar

Ovim događajem ćemo zaključiti godinu koja je bila puna izazova i impresivnih rezultata, pogotovo kada je u pitanju Street Arts Festival Mostar.
U srijedu otvorenje dokumentarne izložbe fotografija 12. Street Arts Festivala Mostar_6580da575a8b8.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

 

Udruga Rezon u saradnji s ogrankom Francuskog instituta u Mostaru predstavlja izložbu fotografija SAFMO ’23. koja pruža jedinstveni vizualni doživljaj 12. Street Arts Festivala Mostar. Otvorenje će biti upriličeno u srijedu, 20.12.’23. u 20:00 sati na adresi Kneza Mihajla Viševića Humskog 57,  koje će biti upotpunjeno i muzičkim programom.

SAFMo ’23. izložba otkriva raznolikost i autentičnost događanja koja su dokumentirali domaći i internacionalni fotografi: Marina Gregorie, Ricardo Pereira, Martha Cooper, Mario Maduna, Marin Margeta, Stanislava Borovac, Zlata Hodžić i Helena Benko.

– Ovim događajem ćemo zaključiti godinu koja je bila puna izazova i impresivnih rezultata, pogotovo kada je u pitanju Street Arts Festival Mostar. Izložbom se ogleda ljepota umjetničkih procesa, saradnji i trenutaka koji su zapravo srž festivala, ovjekovječeni kroz objektiv fotografa različitih stilova, pristupa, i perspektiva objedinjenih u zajednički koncept da se ispriča univerzalna festivalska priča, ističu organizatori.

Udruga Rezon i ogranak Francuskog instituta u Mostaru ovim događajem također žele istaknuti svoju povezanost s obzirom na to da se njihove prostorije nalaze u zajedničkoj kući koja postaje novo mjesto kulture i edukacije te će za ovu prigodu biti preobražena u galeriju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.