12. Street Arts Festivala Mostar

Ovim događajem ćemo zaključiti godinu koja je bila puna izazova i impresivnih rezultata, pogotovo kada je u pitanju Street Arts Festival Mostar.
U srijedu otvorenje dokumentarne izložbe fotografija 12. Street Arts Festivala Mostar_6580da575a8b8.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

 

Udruga Rezon u saradnji s ogrankom Francuskog instituta u Mostaru predstavlja izložbu fotografija SAFMO ’23. koja pruža jedinstveni vizualni doživljaj 12. Street Arts Festivala Mostar. Otvorenje će biti upriličeno u srijedu, 20.12.’23. u 20:00 sati na adresi Kneza Mihajla Viševića Humskog 57,  koje će biti upotpunjeno i muzičkim programom.

SAFMo ’23. izložba otkriva raznolikost i autentičnost događanja koja su dokumentirali domaći i internacionalni fotografi: Marina Gregorie, Ricardo Pereira, Martha Cooper, Mario Maduna, Marin Margeta, Stanislava Borovac, Zlata Hodžić i Helena Benko.

– Ovim događajem ćemo zaključiti godinu koja je bila puna izazova i impresivnih rezultata, pogotovo kada je u pitanju Street Arts Festival Mostar. Izložbom se ogleda ljepota umjetničkih procesa, saradnji i trenutaka koji su zapravo srž festivala, ovjekovječeni kroz objektiv fotografa različitih stilova, pristupa, i perspektiva objedinjenih u zajednički koncept da se ispriča univerzalna festivalska priča, ističu organizatori.

Udruga Rezon i ogranak Francuskog instituta u Mostaru ovim događajem također žele istaknuti svoju povezanost s obzirom na to da se njihove prostorije nalaze u zajedničkoj kući koja postaje novo mjesto kulture i edukacije te će za ovu prigodu biti preobražena u galeriju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.