Patrijarhat još nije umro, a ka’ će ne znamo!

Ova poruka poziva na razmišljanje o društvenim temama i potiče dijalog o pitanjima rodnih uloga u savremenom društvu.
Ljeposava iz ĐEKNE dobila mural u Podgorici: Patrijarhat još nije umro, a ka’ će ne znamo!_6566a23594f16.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Crnogorski likovni umjetnik Mišo Joskić je uspješno završio oslikavanje murala u Podgorici posvećenog Ljeposavi, nezaboravnom liku iz legendarnog djela Živka Nikolića, Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo. Glumica Ljiljana Kontić, koja je utjelovila Ljeposavu, postala je inspiracija za ovu umjetničku kreaciju.

Mural je sada upečatljiv dio pejzaža na zgradi Preko Morače, smještenoj u Ulici Svetozara Markovića, predstavljajući značajan doprinos projektu pod nazivom Orodnjavanje medijskog prostora u Crnoj Gori.

Ispod Ljeposavinog murala, umjetnik je ostavio snažnu poruku: Patrijarhat još nije umro, a ka’ će ne znamo. Ova poruka poziva na razmišljanje o društvenim temama i potiče dijalog o pitanjima rodnih uloga u savremenom društvu.

Mišo Joskić je na svom Instagram profilu podijelio radost završetka ovog projekta: Poslije nekoliko napornih, ali kreativnih dana konačno sam završio mural. Hvala svima koji su dijelili ove trenutke sa mnom, podržavali me i bili inspiracija.

Ovaj mural dolazi neposredno nakon Joskićevog nedavnog djela posvećenog crnogorskoj arhitektici Svetlani Kani Radević, koji krasni fasadu zgrade na uglu Njegoševe i Vučedolske ulice, istaknuti centar Podgorice.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.