IKEA i senzori za pametnu kuću

Mogu da se upare s Vallhorn bežičnim senzorima koji pale svetla kad detektuju pokret.
IMG_3155
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Sasvim je sigurno da IKEA neće uskoro postati tehnološki gigant, ali stručnjaci kažu da već neko vreme nudi solidne sprave za pametne kuće. Poslednja ponuda uključuje tri senzora koji vlasnike upozoravaju na sve od curenja vode do otvorenih vrata.

Prvi je Parasoll senzor za prozore i vrata. Kada se postave na odgovarajuća mesta korisniku šalju obaveštenja kada se ulazne tačke u njegov dom neočekivano zatvore ili otvore. Mogu da se upare s Vallhorn bežičnim senzorima koji pale svetla kad detektuju pokret. Pored slanja obaveštenja na telefon mogu da aktiviraju i alarm. Tu je i Barding senzor koji detektuje curenje vode pre nego što ova uništi podove (takođe šalje notifikacije ili aktivira alarm).

Svi senzori su malih dimenzija i bele boje, pa lako mogu da se postave tako da budu teško primetni (oni koji vole boje mogu da dobiju i obojene). Kompatibilni su sa IKEA Dirigera Hub-om. Iz kompanije kažu da je motivacija za ovu ponudu želja kupaca da se u svojim domovima osećaju bezbedno, što ima smisla – ovi senzori bi mogli da vas oslobode beskrajnih razmišljanja o tome da li ste uradili sve što je bilo potrebno pre nego što ste krenuli na put.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.