Veća briga Sarajeva za Sandžak

Razgovaralo se i o značajnom infrastrukturnom projektu – izgradnji autoputa koji bi povezao Sarajevo i Novi Pazar preko Goražda.
IMG_5005-768x512
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja, gospodin Usame Zukorlić, sastao se u Sarajevu sa Ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedinom Konakovićem. Sastanak je bio usredsređen na aktuelnu situaciju u Sandžaku i šire u Srbiji, s posebnim fokusom na položaj i prava Bošnjaka.

Ministar Konaković je izrazio odlučnost Sarajeva da intenzivira brigu o Sandžaku, naglašavajući posvećenost u pružanju podrške Bošnjacima u Republici Srbiji. Poseban naglasak je stavljen na ulaganja i investicije u ovu regiju.

Razgovaralo se i o značajnom infrastrukturnom projektu – izgradnji autoputa koji bi povezao Sarajevo i Novi Pazar preko Goražda, projektu za koji se ministar Konaković snažno zalaže.

Jedna od ključnih tema bila je i planiranje izdvajanja sredstava od strane Federacije BiH za izgradnju nove škole u Sandžaku, što je informacija kojom je ministar Konaković upoznao gospodina Zukorlića. Ovaj potez predstavlja još jedan korak ka jačanju veza i podrške Sandžaku od strane Bosne i Hercegovine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.