Ostavite Srebrenicu na miru

Zar ima neko kome nije jasno da je 28 godina od srpskog genocida u Srebrenici samo malo duža pauza primirja od kratkog primirja u Gazi za nastavak genocida nad Bošnjacima - muslimanima?
IMG_3140
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Gaza: Hronika dana 50: Danas je pedeseti dan genocida nad Palestincima u Gazi.

Danas je drugi dan od četiri dana privremene pauze genocidnog bombardiranja Gaze i razmjene izraelskih zatočenika djece i žena (13) u Gazi i palestinskih zatvorenika (39) djece i žena u izraelskim zatvorima.

Danas znamo, prema preliminarnim izvještajima, da je izraelska vojska bacila 20.000 (dvadeset hiljada – tisuća) tona eksploziva na Gazu što je jednako dvije atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki.

Genocid nad Palestincima u Gazi se prvi puta događa uživo uz javno očitovanje namjere genocida nad Palestincima od strane državnih dužnosnika Izraela.

Ima li iko na svijetu kome to nije jasno?

Pitanje o tome na kojoj je neko strani – izraelskoj ili palestinskoj – je nemoralno i zlonamjerno.

Stoga, tražiti od bosanskih žrtava srpskog genocida u Srebrenici da stanu na ovu ili onu stranu je neprimjereno.

Zar bosanske žrtve srpskog genocida mogu biti na strani počinitelja genocida?

Ne mogu i neće jer imaju obraz i stav nasupram izraelskog takozvanog eksperta za Holokaust Gideona Greifa i takozvanog eksperta za islamski terorizam Rafaela Izraela, koji su pristali da budu servis srpskoj politici za sitne pare, politici koja je punopravno osuđena na međunarodnom sudu u Haagu za genocid nad Bošnjacima – muslimanima.

Ako je bilo ko izrazio empatiju prema bosanskim žrtvama genocida u Srebrenici radi pravdanja genocida u Gazi, ta njegova empatija nema nikakvu vrijednost jer je lažna, proračunata i zloćudna.

Ali, isto tako koriti bosanske žrtve genocida u Srebrenici što šute i trpe svoj bol i patnju dok nemoćno gledaju bol i patnju svoje braće po vjeri i sudbini u Gazi nije primjereno.

Zar ima neko kome nije jasno da je 28 godina od srpskog genocida u Srebrenici samo malo duža pauza primirja od kratkog primirja u Gazi za nastavak genocida nad Bošnjacima – muslimanima?

Zar iko misli da Bošnjaci – muslimani u Bosni nisu svjesni toga?

Zato svima mora biti jasno – našoj braći, prijateljima i dušmanima – Srebrenica je u okruženju 500 (petsto milijuna) kršćana u Europi, dok je Gaza u okruženju 450 (četiri stotine) milijuna muslimana na Bliskom istoku.

U takvim okolnostima kakvi jesu u nesavršenom i pokvarenom svijetu bez prava na samoobranu nakon 1425. dana opsade Sarajeva, Bošnjaci su s minimalnim sredstvima i utjecajima na globalnu politiku uspjeli dokazati srpski genocid nad Bošnjacima – muslimanima u Srebrenici.

Uvjeren sam da će i Gaza dokazati izraelski genocid nad Palestincima uz pomoć savjsenih ljudi u svijetu, ali ne na način da se ono što su Bošnjaci postigli u Europi dovodi u pitanje na način pozitivne ili negativne kratkovidne zloupotrebe, jer simbol Srebrenice je u Bošnjaka – muslimana kao zjenica oka, koju se ne smije zloupotrebljavati ni na koji način.

Uostalom, zašto je i jednim i drugim važan simbol srebreničke žrtve genocida?

Zašto ne prozivaju bosanski parlament, vladu i druge bosanske državne institucije?

Jednima je važan simbol srebreničke žrtve genocida da opravdaju svoj zločin genocida u Gazi, a drugima je važno da taj simbol (zlo)upotrijebe kako bi sakrili svoju decenijsku nesposobnost da zaštite i odbrane palestinski narod od izraelskog genocida.

Please, give me a break!

Dakle, naša poruka je i jednim i drugim:
Ostavite Srebrenicu na miru!

Selam palestinskim borcima za slobodu!
Rahmet šehidima Gaze!
Hvala svima u svijetu koji dižu svoj glas protiv genocida i pedocida u Gazi!
Free, Free, Free Palestine!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.