Kriminalna aluminijska Odiseja

Veoma je silna ova kriminalna družina u ”aluminijskoj foliji” koja još uvijek u kontinuitetu potkrada i državu i našu bivšu radničku klasu, koja je gradila, proizvodila i afirmisala ovaj moćni privredni gigant u BiH.
Ilustracija: Sandžaklija
Ilustracija: Sandžaklija
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dolari cionista cure u kase naših veliko srpsko-hrvatskih nacionalista, dok ih uvaženi Papa Franoi ignoriše, a radnici srpske nacionalnosti se godinama protežu po sudovima, tražeći svoja prava.

Dotle se ”ulizice”u Bošnjaka, šepure u vlasti Federacije, prodajući nama bivšim radnicima firme Aluminij ”muda za bubrege”.

Svakako su tu prije svih jarani najvećeg kriminalca i ustaše Mije Brajkovića, njegov jaran Nermin Nikšić, kao ”srbomrzac” koji je radnički kapital od 44% ustupio svome lopovu, da bi ga isti podjelio Hrvatima, mizernih po sedam dionica Bošnjacima, a Srbima je ostavio ”duplo golo”.Slika može predstavljati tekst

Tu je u kriminalnom kolu i Fadil Novalić sa svojim ministrima, koji je za Federaciju jamio preostalih 44% kapitala, a dug radnicima srpske nacionalnosti je zanemario.

Zato, njih dvojica premijera Fadil i Nermin i nisu nikako htjeli pristupiti stečaju pokradene i propale firme, kako bi silnu preostalu infrastrukturu Aluminija, na tajnovit i kriminalni način ustupili ovim cionistima, te se na krajnje lopovski način dograbili dolara na konto HDZ-a i Dragana Čovića i njegovog ”rušitelja blizanca” guslara iz Laktaša, Milorada Dodika.

Dakle, veoma je silna ova kriminalna družina u ”aluminijskoj foliji” koja još uvijek u kontinuitetu potkrada i državu i našu bivšu radničku klasu, koja je gradila, proizvodila i afirmisala ovaj moćni privredni gigant u BiH.

Postavlja se ozbiljno pitanje, da li će i kada naša država istinski postati pravna država, koja bi sa svojim poštenim i radnim tužilaštvom i sudstvom, konačno i stala u kraj sa očitim i dokazanim kriminalcima i lopovima iz ”aluminijske folije”.

Pitamo se, zašto i sadašnji premijer Nermin Nikšić sa svojim ministrima zanemaruje sva dešavanja i kriminal sa Aluminijem, jer ako čovječanstvo nije u stanju zabraniti ubijanje brojne djece Palestinaca, kako to da naši Bosansko-hercegovački kadrovi nisu u stanju raditi iste poslove u svojim pogonima i na svome teritoriju.

Dakle, očigledna je pljačka, na koju je SDP i Nermin Nikšić već navikao kada su ”jamili” svu imovinu bivšeg SKJ, pa se sada poput paunova mogu kočoperiti na ovoj našoj jadnoj i čemernoj političkoj sceni.

Nisu ni sami, imaju sa sobom kao koalicione partnere, ortodoksne nacionaliste iz HDZ-a i SNSD-a, a sada su im finansijski na pomoći i cionisti, koji su od svojih partnera naučili i zločinačke poduhvate do genocida i silnoga urbicida, pa čemu se dobrom i nadati.

Sada su umjesto vezanih zastava HDZ-a i SDA, početkom 90-tih godina, ovoga puta vežu zastave Izraela sa njihovim obilježijma i paralama na ulazima firme Aluminija u gradu Mostaru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.